27. dubna 2017 6:36 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Na chleba, do těstovin i rýže. Připravte si doma chřestové pesto

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
Chřestové pesto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Chřestové pesto | foto: Michaela Šupáková

Chřestová sezóna začíná, je tedy na čase připravit si netradiční pochoutku, při jejíž výrobě zmíněný chřest využijete. Pesto můžete udělat v podstatě z čehokoliv a ani chřest není výjimkou. Čerstvý navíc obsahuje i spoustu vitamínů a stopových prvků.

Chřestové pesto

  • svazek zeleného chřestu
  • strouhaný parmezán
  • slunečnicová semínka
  • olivový olej
  • stroužek česneku
  • citronová šťáva
  • sůl

Chřest očistěte, nakrájejte na menší kousky a vložte do nádoby food processoru. Přidejte slunečnicová semínka, strouhaný sýr, česnek, citronovou šťávu a vše začněte mixovat. V průběhu mixování přilévejte po částech olivový olej, dokud vám nevznikne hladké pesto. Hotové pesto ochuťte solí a ihned konzumujte.

Chřestové pesto

Recept pro KitchenAid.cz vytvořila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša

Lidovky.cz
  • 1Diskuse




Najdete na Lidovky.cz