Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Na horách dávno nevaří jen hlad. Češi chtějí jíst lépe a česká klasika jim chutná, říká šéfkuchař ze Špindlu

Učil se v zahraničí na stážích v michelinských restauracích, v pražské metropoli pracoval v těch nejlepších podnicích a nyní zkouší štěstí na horách, které měl odjakživa rád. Jeho kuchyně ve Špindlerově mlýně patří k těm nejlepším. „Ukazuje se, že Češi si stále potrpí na tradiční českou kuchyni. Osvědčilo se nám v restauraci, že na denní nabídku dávám vždy nějakou českou specialitu - klasiku, kterou všichni dobře znají, jen si ji vždy uděláme po našem,“ říká v rozhovoru šéfkuchař Michal Húska.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SK

Redaktoři jednoho media oslovují cizince jak jim chutná klasická česká kuchyně s jeji specifickými recepty. Je škoda, že to samé nenapadne jiné redaktory a neptají se čechů rekreujících se ve světě a ochutnávající tamní národní jídla. Pan Pohlrejch nenavštěvuje české restaurace kde nepracují kuchaři s výučním listem z hotelových škol ale z ......... , nejsou lidi na práci. Když si všimnete na svých dovolených co po češích zůstává na poobědových a povečeřových stolech tak ani zahraniční národní kuchyně nejsou pro čechy to pravé ořechové. :-P

0 0
možnosti
JN

J21i33r11k34a 59N11o75v49ý

30. 1. 2020 14:23

"Ukazuje se, že Češi si stále potrpí na tradiční českou kuchyni."

.

Velmi překvapivé! Asi tak jako že Francouz si potrpí na tradiční francouzskou kuchyni, Ital na italskou, Ind na indickou a Argentinec na argentinskou :-)

0 0
možnosti
VM

Ochutnat se dá téměř všechno, ale nejlepší je zůstat u toho, na čem vyrostl a vyroste/vypěstuje se v okruhu 100km.

0 0
možnosti
JN

J12i47r32k30a 48N22o13v75ý

30. 1. 2020 14:28

U jídla ano (ovšem nezapomínat na nezbytné doplňky, které v okruhu 100 km nemáte - jód, sůl, koření atd.) a také bych se neodříkal ovoce. Nejen jablky živ je člověk a dát si občas pomeranč, mandarinku, v letním vedru vychlazený meloun, broskev nebo jiné ovoce, to rozhodně neškodí. Kromě toho jsme i ve spotřebě jablek závislí na dovozu.Nevystačíme si s tím, co ČR vypěstuje.

Ale máte pravdu, že ani já moc nefandím dovozu argentinského hovězího z takové dálky, když zde máme své hovězí a je toho mnohem víc...

0 0
možnosti