Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Na místo se čeká i hodinu, plno má měsíc dopředu. Sociální sítě zaplavily fotky z Punčochářovy nové restaurace

Tradiční česká kuchyně má víc milovníků, než by se mohlo zdát. Prakticky od okamžiku, kdy nová restaurace U Matěje, které šéfuje šéfkuchař Jan Punčochář, otevřela své brány hostům, už je nestihla zavřít. Ani na chvíli. Každý den je plno, lidé na místa čekají i hodinu a rezervační systém je plný na měsíc dopředu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

14. 6. 2019 14:03

Člověk by čekal, že v restauraci pana (vynikajícího) šéfkuchaře bude taky nějaké pivo, jaké jen tak nepotkáte, klidně za cenu odpovídající úrovni podniku. Nemám na mysli zrovna ALE nebo IPA, aby bylo jasno. Ležáky naše mnohé minipivovary umějí vynikající a jsou i oceňované. Ale to nééééééééééé, potkáte tam obligátní "plzničku", která je v Praze na každém druhém rohu. Možná lépe ošetřenou, ale stejně to je průmyslová jedenáctka s přifukovaným PR. Vařit z konzerv, to by jistě pana Punčocháře nenapadlo, ale tohle mu přijde bohužel adekvátní, asi mu Prazdroj přispěl tučným penízem ...

A ještě, aby se nemusel bát kontroly správné míry čepovaného piva, má v nabídce výčepácký mor, který se nám pěkně rozmáhá v centru Prahy:

0,25l Prazdroj, světlý ležák 39 Kč

Prazdroj, světlý ležák, „šnyt“ 39 Kč

Prazdroj, světlý ležák, „kolík“ 39 Kč

0,45l Prazdroj, světlý ležák, „hladinka“ 56 Kč

Možná si někdo dává šnyt či mlíko U Jelínků, U Pinkasů, nebo tak někde, jako třeba pan Hanzel z PR recenze níže. Ale ur

0 0
možnosti

14. 6. 2019 14:06

MĚLO BÝT "Prazdroj, světlý ležák, „mlíko“ 39 Kč" ... ACH TY AUTOMATICKÉ OPRAVY ... :-D

0 0
možnosti

14. 6. 2019 11:07

Novou restauraci na Hanspaulce jsem navštívil dvakrát, naposledy v neděli. Stůl jsem dostal pokaždé prakticky hned bez rezervace, jednou uvnitř a jednou venku. Prostředí je nádherné a chodí sem hlavně movitá klientela, podle různých Ferrari stojících před zahrádkou. Ale tím kladné končí. Obsluha na zahrádce je zmatená, hosté chtějící platit mají odkrvené ruce, zatím co jiní čekající na stůl překrvené nohy. To je trochu zbytečné. Po objednání se obsluha dvakrát vrací, aby se ujistila, co že jsme to chtěli. Jídlo je chutně připravené ale nic mimořádného, v dosahu 5 minut jsou nejméně 3 místa, kde se najíte stejně dobře za poloviční cenu. V jednom z nich ale překvapivě chutněji aniž to čekáte, je to jednoduchá hospoda u Tesca a zkuste kachnu, nebo krkovičku, nevím jaký mástršéf tam vaří, ale je to génius.

0 0
možnosti

14. 6. 2019 11:08

Ještě k porcím, jsou opravdu skrovné, což není výčitka, nemám rád pocit přežranosti, ale v kombinaci s běžnou kvalitou je cena smrtelná, což nevadí člověku, který si pořídí Ferrari, ale nám pouze korunovým milionářům se to zdá drahé.

0 0
možnosti

14. 6. 2019 9:07

Nadpis článku je přitažlivý, nicméně podobně jako jiné zprávy v denním tisku je povrchní a nepodává nám úplné informace. Zejména by jistě bylo zajímavé uveřejnit ceny jednotlivých jídel a kompletního oběda. Podobnými články se tiskoviny jen hemží. Dnes jsem četl v časopisu Finmag podobný článek o vynikající restauraci někde na Vysočině. Autor tam vyjmenoval vše co si k obědu dali ( 2 dospělí lidé a 2 děti cca ve věku 1 a 3 roky ). Naštěstí tam byl uveřejněn web restaurace, kde bylo možné veškeré ceny zjistit. Podrobně jsem to spočítal a hle za oběd zaplatili min. 900,- Kč a možná, že i o něco více. Čili za takové pozvání " pěkně děkuji " !!!

0 0
možnosti

K. Novák 181

14. 6. 2019 9:46

Když nemáte na dobrý gáblík,tak si dejte párek v rohlíku.

0 0
možnosti

14. 6. 2019 7:48

Na fotkách to vypadá velice slušně. A je to česká kuchyně. Žádný maxi talíř s mini porcí. Ne nějací přivandrovalci z Asie či Středomoří. A i ten jeho kukuč vypadá takový důvěryhodný.;-) Přeji hodně podnikatelského štěstí a určitě někdy navštívím.

0 0
možnosti