Diskuse k článku

Na místo se čeká i hodinu, plno má měsíc dopředu. Sociální sítě zaplavily fotky z Punčochářovy nové restaurace

Tradiční česká kuchyně má víc milovníků, než by se mohlo zdát. Prakticky od okamžiku, kdy nová restaurace U Matěje, které šéfuje šéfkuchař Jan Punčochář, otevřela své brány hostům, už je nestihla zavřít. Ani na chvíli. Každý den je plno, lidé na místa čekají i hodinu a rezervační systém je plný na měsíc dopředu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Šraier 14.6.2019 14:03

Člověk by čekal, že v restauraci pana (vynikajícího) šéfkuchaře bude taky nějaké pivo, jaké jen tak nepotkáte, klidně za cenu odpovídající úrovni podniku. Nemám na mysli zrovna ALE nebo IPA, aby bylo jasno. Ležáky naše mnohé minipivovary umějí vynikající a jsou i oceňované. Ale to nééééééééééé, potkáte tam obligátní "plzničku", která je v Praze na každém druhém rohu. Možná lépe ošetřenou, ale stejně to je průmyslová jedenáctka s přifukovaným PR. Vařit z konzerv, to by jistě pana Punčocháře nenapadlo, ale tohle mu přijde bohužel adekvátní, asi mu Prazdroj přispěl tučným penízem ...

A ještě, aby se nemusel bát kontroly správné míry čepovaného piva, má v nabídce výčepácký mor, který se nám pěkně rozmáhá v centru Prahy:

0,25l Prazdroj, světlý ležák 39 Kč

Prazdroj, světlý ležák, „šnyt“ 39 Kč

Prazdroj, světlý ležák, „kolík“ 39 Kč

0,45l Prazdroj, světlý ležák, „hladinka“ 56 Kč

Možná si někdo dává šnyt či mlíko U Jelínků, U Pinkasů, nebo tak někde, jako třeba pan Hanzel z PR recenze níže. Ale ur

P. Šraier 14.6.2019 14:06

MĚLO BÝT "Prazdroj, světlý ležák, „mlíko“ 39 Kč" ... ACH TY AUTOMATICKÉ OPRAVY ... :-D

P. Šraier 14.6.2019 14:11

Ale určitě nebudou pivaři na tyhle nesmysly chodit do restaurace podobné cenové úrovně.

Mně to prostě přijde jako BMW s koly z Fabie, velice bohužel ... :-/

R. Tesařík 14.6.2019 15:56

Ta Plzeň je tam správně. Zbytečné mudrování.

J. Holíček 18.6.2019 5:12

Odkud to přišlo? Ta dehonestace Plzně. Je to skvělé pivo!

M. Frank 14.6.2019 11:07

Novou restauraci na Hanspaulce jsem navštívil dvakrát, naposledy v neděli. Stůl jsem dostal pokaždé prakticky hned bez rezervace, jednou uvnitř a jednou venku. Prostředí je nádherné a chodí sem hlavně movitá klientela, podle různých Ferrari stojících před zahrádkou. Ale tím kladné končí. Obsluha na zahrádce je zmatená, hosté chtějící platit mají odkrvené ruce, zatím co jiní čekající na stůl překrvené nohy. To je trochu zbytečné. Po objednání se obsluha dvakrát vrací, aby se ujistila, co že jsme to chtěli. Jídlo je chutně připravené ale nic mimořádného, v dosahu 5 minut jsou nejméně 3 místa, kde se najíte stejně dobře za poloviční cenu. V jednom z nich ale překvapivě chutněji aniž to čekáte, je to jednoduchá hospoda u Tesca a zkuste kachnu, nebo krkovičku, nevím jaký mástršéf tam vaří, ale je to génius.

M. Frank 14.6.2019 11:08

Ještě k porcím, jsou opravdu skrovné, což není výčitka, nemám rád pocit přežranosti, ale v kombinaci s běžnou kvalitou je cena smrtelná, což nevadí člověku, který si pořídí Ferrari, ale nám pouze korunovým milionářům se to zdá drahé.

M. Frank 14.6.2019 11:10

A ještě ke kuchyni: dá se do ní nahlédnout oknem a je to skvost, čistota, pořádek harmonie. To je myslím absolutní špička.

M. Frank 14.6.2019 11:14

A ještě k názvu "U Matěje" 70m odtud stojí dlouhá léta kavárna stejného názvu, kde i vaří, tak si to nesplést. Zajímalo by mne, co na ten duplikát názvu majitelé?

S. Landa 14.6.2019 13:03

Nebyla na tom samém místě restaurace U Matěje dávno před Punčochářem? A mnoho let před vznikem kavárny v sousedství?

M. Frank 14.6.2019 13:32

Podle místních tam byla hospoda Pod Kaštany, jistě to nevím.

S. Landa 14.6.2019 13:59

Také si pamatuji z mládí na název Pod Kaštany. Ale dle Googlu tam skutečně již v minulých letech fungovala restaurace pod názvem U Matěje.

R. Tesařík 14.6.2019 15:55

Byla to vždycky hospoda U Matěje.. naproti je Stará Fara.

J. Lehká 14.6.2019 13:27

neměl jste tam tu dršťkovou?

M. Frank 14.6.2019 13:36

Dršťkovou, candáta , kachnu saláty. Hodlám postupně projet celý jídelní lístek.

J. Lehká 14.6.2019 13:49

A je „božská“? Já už totiž skvělou dršťkovou neměla hodně dlouho, tak bych klidně zajela a ta kachýnka taky láká :-)

M. Frank 14.6.2019 13:57

Je dost dobrá, pečlivě připravená, jedl jsem sice už lepší, ale rozhodně nezklame. Měl jsem ji už dvakrát, což hovoří samo za sebe.

J. Lehká 14.6.2019 13:59

Tak já asi přemluvím kolegy, že bychom mohli udělat výjezdní zasedání :-)

C. Sangrail 16.6.2019 11:39

Pokud lze dostat stůl "prakticky hned bez rezervace", pak nechápu ty překrvené nohy při čekání na stůl...

J. Holíček 18.6.2019 5:16

Taky jsem si všiml. Pán je trochu snob, i když bez Ferrari. :-))

F. Svoboda 14.6.2019 9:07

Nadpis článku je přitažlivý, nicméně podobně jako jiné zprávy v denním tisku je povrchní a nepodává nám úplné informace. Zejména by jistě bylo zajímavé uveřejnit ceny jednotlivých jídel a kompletního oběda. Podobnými články se tiskoviny jen hemží. Dnes jsem četl v časopisu Finmag podobný článek o vynikající restauraci někde na Vysočině. Autor tam vyjmenoval vše co si k obědu dali ( 2 dospělí lidé a 2 děti cca ve věku 1 a 3 roky ). Naštěstí tam byl uveřejněn web restaurace, kde bylo možné veškeré ceny zjistit. Podrobně jsem to spočítal a hle za oběd zaplatili min. 900,- Kč a možná, že i o něco více. Čili za takové pozvání " pěkně děkuji " !!!

K. Novák 14.6.2019 9:46

Když nemáte na dobrý gáblík,tak si dejte párek v rohlíku.

S. Landa 14.6.2019 10:22

A kolik byste si představoval, že by měl kvalitní oběd stát?

M. Frank 14.6.2019 11:12

Myslím si, že by se měl vejít do pětistovky. Když máte pět dětí a hladovou manželku, je to tak akorát s dýškem čtyři tácy.

F. Svoboda 14.6.2019 12:31

Přesně jako vy jsem dobrý oběd ve výše uvedeném obsazení tipoval také na cca 500,- Kč.

S. Landa 14.6.2019 13:01

Tak to nevím, asi žiji v jiném světě... Do uvedené ceny bych se nevešel ani v běžných "solidních" hospodách jako jsou Kolkovna či Hajnovka...

M. Frank 14.6.2019 13:34

V Kolkovně na nám.Republiky se vejdete do čtyř stovek v pohodě.

S. Landa 14.6.2019 13:56

Za dva dospělé a dva haranty?

M. Frank 14.6.2019 14:20

Za osobu! Proboha!

S. Landa 14.6.2019 14:24

No proto! Již jsem začínal pochybovat o Vaší příčetnosti. :-)

Všimněte si prosím, že vlákno započal pan Svoboda lkaním nad cenou za oběd Kč 900 za 2+2 osoby...


Premium

Gott šel měsíc před smrtí do Archivu bezpečnostních složek. Měl čisté svědomí, říká Špátová

Dokumentarista Olga Malířová Špátová. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ten titulek musím hned opravit, protože Olga Špátová s Karlem Gottem prožila vlastně roky dva. Už před deseti lety, k...

Premium

Lara Fabian oslaví v Praze narozeniny. Máme exkluzivní přednostní nákup vstupenek

Lara Fabian | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Po dvou letech se 9. června 2020 vrátí do Prahy Lara Fabian. Zpěvačka belgicko-italského původu má k českému publiku...

Premium

Chci chlapa, co má větší koule než ego, říká svobodná matka Nikol Štíbrová

Moderátorka a hvězda sociálních sítí Nikol Štíbrová. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Před pár dny oslavila třiatřicítku a cítí se šťastná a spokojená. Nebylo to ale zadarmo – moderátorka a hvězda...