7. července 2019 5:27 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Naučte se vařit na statku. V Česku otevřela první škola vaření pod širým nebem

Grilované ryby (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Grilované ryby (ilustrační foto) | foto: Shutterstock

Staré hospodářské stavení kousek od Mladé Boleslavi přeměnila největší česká škola vaření Chefparade v prostor pro milovníky zážitkového vaření. Budou se tu konat večerní i celodenní kurzy, na kterých se účastníci naučí připravovat jídlo od základů tradičními postupy.

„Idea Statku stojí především a hlavně na zážitku. Chceme, aby si u nás mohli hosté vyzkoušet něco, co si doma v kuchyni nezkusí, aby si od nás kromě nových dovedností odnesli i jedinečnou vzpomínku. Zkrátka Chefparade posouváme zase o kousek dál, více do hloubky,” představuje koncept Statku zakladatel a majitel Chefparade Marcel Vargaeštok.

Ve dvoře starého hospodářského stavení se budou účastníci učit péct chleba v kamenné peci, grilovat v přírodě a na přírodních ohništích, vyrábět si chilli omáčky, pesto a chutney i z přímo na Statku pěstovaných surovin. 

Statek Chefparade

Zájemci si dokonce mohou sami ulovit rybu v nedalekém rybníce a nechat si poradit s její přípravou. Statek nabízí i možnost přespat v jednom z 12 pokojů vytvořených přeměnou lodních kontejnerů, které architekti přetvořili v originální a pohodlné bydlení.

Lidovky.cz

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!