„Idea Statku stojí především a hlavně na zážitku. Chceme, aby si u nás mohli hosté vyzkoušet něco, co si doma v kuchyni nezkusí, aby si od nás kromě nových dovedností odnesli i jedinečnou vzpomínku. Zkrátka Chefparade posouváme zase o kousek dál, více do hloubky,” představuje koncept Statku zakladatel a majitel Chefparade Marcel Vargaeštok.
Ve dvoře starého hospodářského stavení se budou účastníci učit péct chleba v kamenné peci, grilovat v přírodě a na přírodních ohništích, vyrábět si chilli omáčky, pesto a chutney i z přímo na Statku pěstovaných surovin.
Zájemci si dokonce mohou sami ulovit rybu v nedalekém rybníce a nechat si poradit s její přípravou. Statek nabízí i možnost přespat v jednom z 12 pokojů vytvořených přeměnou lodních kontejnerů, které architekti přetvořili v originální a pohodlné bydlení.