Pátek 13. prosince 2019svátek má Lucie 2 °C déšť se sněhem Předplatné LN
22. prosince 2018 5:18 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Chobotnice, šneci, ale i candát. Do které restaurace zajít na vánoční večeři?

Šneci z Krušných hor, krupicová kaše, sušený stroček, petržel, hrách | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Šneci z Krušných hor, krupicová kaše, sušený stroček, petržel, hrách | foto: Mlýnec

Zdá se vám, že vánoční pohoda je hloupost, protože neustále jen vaříte a myjete nádobí? Není nic jednoduššího než vyrazit do pražských ulic a najíst se se svými nejbližšími v některé z restaurací, které mají otevřeno.

La Loca

Pražská restaurace pořádá na Štědrý den speciální raut, na který můžete přijít už v půl sedmé. A co se bude podávat? Těšit se můžete na marinovaného lososa s řepou a koriandrem, rybí polévku, pečenou krůtu, bramborový salát, nebo třeba na panettone či vánoční pudink.

Spice Mandarin Oriental

Šéfkuchař Stephen Senewiratne se riozhol pojmout degustační menu jako příběh Štědrého dne. Připravené chody tedy chronologicky reprezentují průběh dne a s ním spjaté české tradice. Můžete se těšit na divočáka, tradičního kapra nebo také soba s sladným dárkem na konec.

Šneci se vrací na české talíře.

Home by UNIC

Na Štědrý den bude otevřeno od pravého poledne do tří hodin a budou zde podávat šneky jako minulý rok. Znovu restaurace otevře v pět hodin odpoledne, večeři si tak můžete dát bez problémů. Zaradovat se mohou i vegetariáni, protože restaurace připravila menu přímo pro ně. 

Alcron

Šéfkuchař Roman Paulus si štědrý večer speciální 7 chodové menu. A hlavní delikatesy večera? Například tatarák z kapra, foie gras, mušle sv. Jakuba a rozmarýnový mousse. 

Luka Lu

V restauraci na Malé Straně siu budete moci pochitnat na tradiční rybí, ale i telecí polévce, krevetovém koktejlu či chobotnici. Máte chuť na středomořskou kuchyni? Pak vyražte určitě sem.

Restaurace Sarah Bernhardt

Luxusní, ale také vemi drahé pětichodové menu si můžete dát v restauraci U Obecního domu. Krabí tataráček s kaviárem, telecí consommé doplněné sýrovými noky a foie gras, telecí Wellington nebo grilovaná treska a lívance se zmrzlinou a flambovaným ovocem i s nápoji vás přijde skoro na pět tisíc. 

Zatíší Group

Všechny restaurace (Mlýnec, V Zátiší a Bellevue) jsou sice přímo na Štědrý den zavřené, nicméně vvšechny nabízejí vánoční menu po celý prosinec. Prosincové menu se v restauraci Mlýnec nese ve znamení tradiční české vánoční kuchyně. Nechybí krémová rybí polévka a jako hlavní chod smažený candát s topinamburovým salátem. 

V Zátiší vás čeká tradiční kulajda s hříbky či zvěřinová paštika. Jako hlavní chod nemůže chybět ryba, tentokrát v podobě candáta s espumou z bramborového salátu nebo husí variace s kroupovým kubou. Sladkou tečkou bude dezert jako od babičky, teplá vánočka s rozinkami a skořicovou zmrzlinou.

Kampa Park

Restaurace poblíž Karlova mostu si pro své hosty připravila již tradičně vánoční menu. Skládá se z kaviára, fois gras, candáta, ale pochutnat si budete moci i na pomalu pečeném žebru a pěně z hořské čokolády. 

Hergetova Cihelna

Pokud si Vánoce neumíte představit bez šněků, je volba restaurace jasná. Podávat se bude i polévka ze šneků a jako hlavní chod zde podávají šneky s modrým sýrem a oříškovým máslem.

apeAlena Pecháčková