Nejlepší snídaně? Kváskový chleba a řepná pomazánka

Autor:
  5:46
Červená řepa je plná vitamínů a dobře se hodí k masu. Je to nejlepší zimní zelenina, kterou můžete sehnat prakticky kdykoli a oživit si tak vaření. Zkuste recept na řepnou pomazánku z kuchařky Jíme zdravě po celý rok.

Řepná pomazánka | foto: Jíme zdravě po celý rok

Řepná pomazánka

  • 100 g předvařené červené řepy
  • 10 g křenu
  • 250 g odtučněného tvarohu
  • sůl
  • pepř

Křen si nastrouhejte najemno a společně s předvařenou řepou ho rozmixujte do jemného pyré. Řepné pyré následně smíchejte s tvarohem a dochuťte solí a pepřem.

Křen dodává pomazánce pořádný říz. Uvedenou váhu křenu proto berte jako orientační – velmi záleží na tom, jak čerstvý křen je. Nakládejte tedy s křenem opatrně a raději ho do pomazánky přidávejte postupně.

TIP: Pomazánku jsme podávali na kváskovém chlebu s lístky polníčku a řepnými kličky.

Vstoupit do diskuse (1 příspěvek)
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.