Yam avocado
- 2 avokáda
- Jablko Granny Smith
- 50 g banánové šalotky
- 30 g kešu
- 20 g za sucha praženého kokosu
- 50 g citronové trávy
- 4 limetkové listy
- 10 g koriandru
- chilli
- Nam prik pao – chilli džem
- 2 - 4 ks limet (šťáva z nich)
- ½ lžíce kůry z limetek
- 4 - 8 lžic rybí omáčky
- 4 - 6 lžic palmového/třtinového cukru
- krevety dle chuti
Postup: Na thajský avokádový salát s chilli džemem si nejprve uvaříme cukrový sirup v poměru 1:1 s vodou, ze kterého si vyrobíme limetovou omáčku nampla. Dále si na jemno nakrájíme šalotku, kterou vykoupeme v ledové vodě a scedíme, překrojíme avokádo a jablko na kostičky, citrónovou trávu nakrojíme na jemné kolečka, kešu oříšky lehce podrtíme.
5 nejlepších bramborových salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů |
Vše dáme do větší misky a přidáme opražený (na sucho) bílý kokos, kůru z limetek, koriandr, chilli dle chuti a na jullien nakrájené kafírové listy, část si necháme na dekoraci. Salát promícháme krásně spojíme a přidáme 4-6 lžic chilli džemu: nam prik pao, který si předem rozmícháme s limetkovou omáčkou nampla. Vše důkladně promícháme v případě dochucení použijeme cukr, rybí omáčku, limety nebo chilli. Salát můžeme dovršit grilovanými krevetami.