Rychlé kokosky
- 2 vejce
- 100 g strouhaného sušeného kokosu
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 50 g sladidla podle stravovacího stylu (med, kokosový cukr, datlový sirup, erythritol, xylitol aj. - konkrétní druh i množství zvolte podle vašeho výživového stylu)
- volitelně - vysokoprocentní hořká čokoláda a/nebo kokosové máslo
Postup: Smíchejte strouhaný kokos, vejce a citrónovou šťávu. Podle chuti oslaďte. Pokud použijete datle, doporučuji je předem nakrájet a rozmixovat s vejci. Z těsta vytvořte na plechu vyloženém pečicím papírem malé bochánky.
Pečte cca 30 minut na 120 °C. Kokosky by měly být na povrchu lehce zlatavé, uvnitř šťavnaté. Pokud máte rádi čokoládu, kokosky nechte po upečení vychladnout a pak je namočte v rozpuštěné hořké čokoládě. Můžete je čokoládou i jemně pocákat, stejně tak rozpuštěným kokosovým máslem.
Lucie Grusová o soběVaření jídla mě provází od dětství, bavilo mě už jako malou holku. Mé počátky ale nebyly o vaření zdravého jídla. Naopak. Ke kvalitní stravě jsem se musela prokousat hodně špatným jídlem. Následné zdravotní potíže a nadváha mě donutily podívat se na potraviny z nového úhlu. Začala jsem se v oblasti stravování vzdělávat. Zjišťovat, jaký dopad na mé tělo mají jednotlivé suroviny, objevila jsem nový svět vaření. Váha začala po mnoha neúspěšných pokusech výrazně klesat, zdravotní potíže zmizely. Dnes vím, že strava bez lepku, Paleo nebo Primal je pro mě správnou cestou. Není podstatné jakou “nálepku” stravování dáte. Není to dieta, ale důležitá pravidla a doporučení. Podstatné je, jak na mé tělo jídlo působí, jestli mi energii a zdraví dává, nebo bere. Více se dozvíte na webových stránkách. |