Diskuse k článku: Nevěřím, že chybovaly restaurace. Nikdo na mase nepozná, ze které je země, říká šéfkuchař

Diskuse uzavřena, nelze přidávat příspěvky

  • Příspěvků: 19
  • Poslední: 14.2. 2019 15:46
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
M. Mikulec 14.2.2019 15:46

To je přece logické, ptát se kuchaře, :-)) když ma byt maso deklarovano papírove podle EU nařízení správně.

K. Jež 13.2.2019 1:00

V Makru to mám balený po těch partiích a jak říká onen kuchař. Jede to lodí relativně dlouho, takže je to i hezky vyzrálé. Tam jsem spokojen.

V. Kotas 8.2.2019 20:33

Asi ne. Ale úplně věřit, by se jim dalo jen v případě, že si jezdí pro maso osobně na porážku. Nebo to tak 100% věří dodavatelským firmám ?

R. Stary 8.2.2019 3:41

Laboratore to musi poznat. Neni to tak davno, kdy i u nas radila choroba silenych krav prenosna na cloveka.

P. Svobodný 9.2.2019 10:01

bud jsi hloupý nebo lžeš !

R. Stary 9.2.2019 16:39

Pracoval jsem 4 roky v Kantonalni laboratori Schaffhausen ve Svycarsku.

F. Grimes 7.2.2019 19:44

No tak to bych byl rád kdyby mi pan šéfkuchař řekl kde na této planetě seženu porci Wagyu hovězího za 1000 Kč / 44 amerických dolarů dle dnešního kurzu?? Běžné ceny které jsem viděl jsou víc jak desetinásobné, a to za malou porci. Za tisícovku vám nedají ani sousto Wagyu v japonským supermarketu, natož v luxusní restauraci kde se ceny blíží tisícovce dolarů, ne korun.

J. Tureček 7.2.2019 19:15

"...Nikdo na mase nepozná, ze které je země..."

Prave proto nekupuji "Bio" potraviny, protoze nikdo nepozna (snad krome laboratore) jestli jsou Bio nebo ne.

P. Selinger 7.2.2019 16:47

Po roce 1990 jme měli jeden a půl milionu krav a vyváželi jsme jatečný dobytek do Německa. Díky dotační politice EU počet krav klesl na desetinu a hovězí dovážíme, třeba i z Polska nebo Argentiny

L. Kalič 7.2.2019 18:30

Poděkujme Zemanovi, jaké podmínky pro nás v EU vyjednala jeho vláda. Lidé mu poděkovali tím, že ho za odměnu zvolili 2x prezidentem.

V. Novák 7.2.2019 19:34

První vlna vymlácení stád přišla krátce po VLSR. Kdeže tenkrát byla EU!

Takže děkovat Klausovi a Luxovi, že nechali naše zemědělce na pospas laciným, protože dotovaným potravinám ze Západu.

Mimochodem - nikdo nebrání naší vládě dotovat zemědělce jako Frantíci. Akorát, že na to jako stát nemáme.

B. Rameš 7.2.2019 14:26

"Nikdo na mase nepozná, ze které je země, říká šéfkuchař"

I když je v textu uvedeno něco úplně jiného, není už na čase zažalovat tenhle bulvár za šíření poplašné zprávy?

J. Jonák 7.2.2019 10:38

Ministr řekl, že při některých kontrolách nebylo možno dohledat původ masa. A to je problém a chyba restaurací. Za to by měli být tvrdě potrestány a mělo by být zveřejněno jejich jméno. Stejně jako jméno těch, kde byla provedena kontrola a vše bylo v pořádku. Jen tak se dá zamezit podnikání šmejdům. Zveřejnit jejich sviňárny před lidmi a ti aby tam přestali chodit a takový pajzl potom zkrachoval. Bezmilosti.

L. Kalič 7.2.2019 18:33

Všechny kontroly, kde bylo zjištěno porušení předpisů, zveřejňovány jsou. Tak se dovzdělej, než se budeš k něčemu vyjadřovat a opět se veřejně ztrapníš.

m. welser 7.2.2019 9:50

Pokud experti nerozeznaji hovezi podle vzhledu, pak ho snad musi poznat podle chuti. A pokud ani to, tak netusim, proc sem vozit drahe hovezi z jizni ameriky. Ledaze by to poznali zakaznici. Na rozdil od sefkucharu.

L. Kalič 7.2.2019 18:24

Kdyby hloupost kvetla, tak seš jak jarní louka :-))) Ono by to chtělo chápat psaný text.

V. Novák 7.2.2019 19:31

Jsi zřejmě odborník - rád se nechám dovzdělat.

Nikdo nejsme machr přes všecko.

J. Nováků 7.2.2019 9:38

Jasně, Argentinské za 50kč/kg. Dobytkové.

J. Petřvaldský 7.2.2019 7:38

:-D:-D:-D:-D:-D:-D pozvali i exprta, hasi pozar. To uz je pozde! :-P

Najdete na Lidovky.cz