10. března 2010 13:32 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Newyorské bistro nabízí sýr z mateřského mléka

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
Sýr - ilustrační foto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Sýr - ilustrační foto | foto: Shutterstock

NEW YORK Originální lahůdku začal zákazníkům nabízet Daniel Angerer, šéfkuchař newyorského módního bistra Klee Brasserie. Ochutnat tu mohou sýr s fíky a paprikou vyrobený z mateřského mléka jeho manželky, napsal list The New York Post.

Podle Angerera začali zákazníci o jeho podomácku vyrobený "lidský sýr" žádat poté, co se ve svém internetovém blogu svěřil, že se pokouší ho vyrobit.

"Telefon nám tu neustále vyzváněl," říká. "A tak jsem připravil malé jednohubky z mateřského mléka s fíky a maďarskou paprikou. Chutná trochu jako kravský, je nasládlý," dodává s tím, že na chuti sýra se projeví jednak to, s čím je podávaný, ale také to, "co matka jedla". Kvůli nízkému obsahu bílkovin ale sýr příliš dobře netuhne, a tak do něj stejně musí míchat trochu kravského mléka, vysvětluje.

Reakce těch, kdo sýr ochutnali, prý byly převážně dobré, ale mnozí zákazníci byli moc "cimprlich", aby si vzali. "Myslím, že spousta kritiky souvisela s kombinací sexu a sýra, ale... prsa přece jsou na to, aby dělala jídlo," říká Angererova manželka Lori Masonová, matka jejich desetitýdenní dcery Arabelly.

Místní zdravotní úřady nicméně nejsou z nového sortimentu nijak nadšené a radí Angererovi, aby přestal sýr z mateřského mléka zákazníkům nabízet.

"Restaurace je si vědoma, že sýr vyrobený z mateřského mléka není pro veřejnou konzumaci, ať už je prodáván nebo rozdáván," uvedla mluvčí newyorského zdravotního odboru.

ČTK, Lidovky.cz
  • 1Diskuse

Najdete na Lidovky.cz