Las Adelitas
Vydatná jídla založená primárně na fazolích, kukuřici a mase: to jsou všechny pobočky Las Adelitas, z nichž je ta na Americké ulici nejstarší.
|
Její popularita jí postupně vynesla dva mladší sesterské podniky, jeden dokonce na nedaleké Lucemburské. Těšte se tu na tortily, burita, flautas či enchiladas – vše v mnoha kombinacích.
Náš tip: Pokud máte hlad dřív než v pravé poledne, můžete sem zajít na vydatnou snídani, zvící oběda která vás nakopne klasickými kombinacemi jako huevos rancheros, tedy rančerská vejce.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Denní menu pořídíte v tomhle suterénním prostoru za 119 až 129 Kč.
Bruxx
Gruntem nabídky Bruxx jsou mušle a pivo, pokud se rozhodnete dát k obědu oboje, tak budete muset ke dvěma stravenkám trochu připlatit.
|
Na druhou stranu: dopřát si takhle na podzim slávky s šalotkou a k tomu třetinku nějakého zajímavého belgického piva...téhle představě se těžko odolává. Tak třeba až budete s kolegy něco slavit.
Náš tip: V poledním menu poměrně často naleznete nejen jídla inspirovaná Belgií, ale třeba i pečenou perličku nebo dančí ragú.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: Hlavní jídla z poledního menu vás vyjdou na 150 až 170 kč.
Javanka
Názvy pokrmů v Javance zní jako z nějaké dětské říkanky: Sayur Opor voní kokosovým mlékem a kurkumou, základem Goreng Buncis jsou zelené fazolky a Krůtí Rujak jemně pálí a to nejen díky zázvoru.
|
Náš tip: Ačkoliv Javanka vaří hlavně indonézsky, suroviny má mnohdy místní: hlavně maso a vajíčka z českých farem, kde se ke zvířatům chovají šetrně- třeba Kokoland Postupice a Trněný Újezd.
- objednávka s dovážkou: ne
- takeaway: ano
- cenová hladina: DO sto osmdesáti korun se v Javance vejdete bez potíží hlavně u jídel bez masa.