Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Oběd kancelářských krys: Kam za exotikou na Vinohradech?

Jídlo

  6:25
Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší další díl exkluzivního seriálu, ve kterém vás seznámí jen s podniky, které za to opravdu stojí.

Jednou ze specialit naší akce Mušle v Bruxxu jsou domácí ravioli ze sezónních hub s grilovanou mušlí svatého Jakuba, bretaňské bouchoty, tapesky, nožovky, mořské řasy a omáčka z belgické hořčice a černého kořene a broskvové pivo. foto: bruxx.cz

Las Adelitas

Vydatná jídla založená primárně na fazolích, kukuřici a mase: to jsou všechny pobočky Las Adelitas, z nichž je ta na Americké ulici nejstarší.

  • Americká 8, Praha 2
  • www.lasadelitas.cz, 222-542-031

Její popularita jí postupně vynesla dva mladší sesterské podniky, jeden dokonce na nedaleké Lucemburské. Těšte se tu na tortily, burita, flautas či enchiladas – vše v mnoha kombinacích. 

Náš tip: Pokud máte hlad dřív než v pravé poledne, můžete sem zajít na vydatnou snídani, zvící oběda která vás nakopne klasickými kombinacemi jako huevos rancheros, tedy rančerská vejce.

  •  objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Denní menu pořídíte v tomhle suterénním prostoru za 119 až 129 Kč.

Bruxx

Gruntem nabídky Bruxx jsou mušle a pivo, pokud se rozhodnete dát k obědu oboje, tak budete muset ke dvěma stravenkám trochu připlatit. 

  • Náměstí Míru 9, Praha 2
  • www.bruxx.cz/, 224 250 404

Na druhou stranu: dopřát si takhle na podzim slávky s šalotkou a k tomu třetinku nějakého zajímavého belgického piva...téhle představě se těžko odolává. Tak třeba až budete s kolegy něco slavit. 

Náš tip: V poledním menu poměrně často naleznete nejen jídla inspirovaná Belgií, ale třeba i pečenou perličku nebo dančí ragú.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Hlavní jídla z poledního menu vás vyjdou na 150 až 170 kč.
Na skok do Indonésie.

Javanka

Názvy pokrmů v Javance zní jako z nějaké dětské říkanky: Sayur Opor voní kokosovým mlékem a kurkumou, základem Goreng Buncis jsou zelené fazolky a Krůtí Rujak jemně pálí a to nejen díky zázvoru. 

  • Máchova 22, Praha 2
  • www.facebook.com/pg/javankaandco, 251550249

Náš tip: Ačkoliv Javanka vaří hlavně indonézsky, suroviny má mnohdy místní: hlavně maso a vajíčka z českých farem, kde se ke zvířatům chovají šetrně- třeba Kokoland Postupice a Trněný Újezd.

  •  objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: DO sto osmdesáti korun se v Javance vejdete bez potíží hlavně u jídel bez masa.

Kde si jinde dát Oběd kancelářských krys?

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!