Obsahují cukry, bílkoviny, aminokyseliny i minerály. Jaké tipy na pokrmy z hub přináší Eva Filipová?

Premium

ilustrační snímek | foto: Getty Images

  5:00
Zbožňuji všechno, co je z hub, a ačkoli se říká, že je jejich výživová hodnota nevalná, není to tak úplně pravda. Houby obsahují cukry, bílkoviny, aminokyseliny, minerály, stopové prvky i chitin, který napomáhá pohybu střev a tím i trávení.

Celý článek je jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Budete-li houby zamrazovat, pak je spotřebujte nejdéle do roka, déle se jejich pobyt v mrazu nedoporučuje. V případě, že dojde k výpadku elektrického proudu na více hodin, pak je raději vyhoďte. Sušené houby uchovávejte ve vzduchotěsných nádobách, kde vydrží velmi dlouho (dobře usušené houby by měly hezky chrastit). 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

99
Předplatit
Flexibilní, bez závazků
Automatické obnovování

Roční

989
Předplatit
Nejlepší poměr cena/výkon
Ušetříte 17%

Dvouleté

1 889
Předplatit
Nejvýhodnější
Ušetříte 20%

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Vstoupit do diskuse
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.