Pátek 1. prosince 2023, svátek má Iva
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Obsahují cukry, bílkoviny, aminokyseliny i minerály. Jaké tipy na pokrmy z hub přináší Eva Filipová?


ilustrační snímek | foto: Getty Images

Premium
Zbožňuji všechno, co je z hub, a ačkoli se říká, že je jejich výživová hodnota nevalná, není to tak úplně pravda. Houby obsahují cukry, bílkoviny, aminokyseliny, minerály, stopové prvky i chitin, který napomáhá pohybu střev a tím i trávení.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit se slevou 45 %

Budete-li houby zamrazovat, pak je spotřebujte nejdéle do roka, déle se jejich pobyt v mrazu nedoporučuje. V případě, že dojde k výpadku elektrického proudu na více hodin, pak je raději vyhoďte. Sušené houby uchovávejte ve vzduchotěsných nádobách, kde vydrží velmi dlouho (dobře usušené houby by měly hezky chrastit). 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

49
89 Kč
Předplatit
Ušetříte 40 Kč
Následně 89 Kč/měsíc
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Roční

490
890 Kč
Předplatit
Ušetříte 400 Kč
Následně 890 Kč/rok
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Dvouleté

990
1 690 Kč
Předplatit
Ušetříte 700 Kč
Následně 1690 Kč/2 roky
+ online televize Telly
na 90 dní zdarma

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 30 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: