1. června 2017 6:26 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Ochlaďte se domácí zmrzlinou. Vyzkoušejte třeba bazalkovou

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Bazalková zmrzlina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Bazalková zmrzlina | foto: Martina Schmidtová

Máte rádi zmrzlinu a experimenty? Připravte si doma zmrzlinu z bazalkových lístků. Výroba domácí zmrzliny není vůbec náročná a v teplých dnech vás skvěle ochladí.

Bazalková zmrzlina

  • hrst bazalkových lístků
  • 1 kondenzované slazené mléko
  • 300 ml smetany ke šlehání 33%
  • 1 lžíci hnědého cukru
  • 1 dcl vody

Bazalkové listy nasekejte v elektrickém sekáčku nebo v nádobce tyčového mixéru . Přidejte hnědý cukr, smíchejte s vodou a vařte asi 5 minut, dokud se směs trochu nezredukuje, a cukr zcela nerozpustí. Vznikne bazalkový sirup. V míse kuchyňského robotu smíchejte kondenzované mléko a vychlazený sirup. V druhé míse mezitím pomocí balónové metly vyšlehejte šlehačku, kterou následně opatrně vmíchejte do připravené bazalkové směsi – vznikne jemný krém. Hotový krém pak nalijte do zmrzlinovače a postupujte podle návodu.

Bazalka
Bazalkové listy nasekejte v elektrickém sekáčku nebo v nádobce tyčového mixéru...

Míchejte na rychlostním stupni č. 1 cca 20miut., dokud směs dostatečně neztuhne. Hotovou zmrzlinu můžete ihned konzumovat. Pro uskladnění přelijte do nádoby či forem a dejte do mrazničky.

Recept pro KitchenAid.cz vytvořila Martina Schmidtová z blogu tinajedoma.

Lidovky.cz
  • 0Diskuse