Melounový sorbet
- 500 g melounu
- 120 ml vody
- 100 g cukru krupice
- citronová kůra z půlky citronu
Vodu zahřejte s citronovou kůrou v celku a cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Vychladlou směs smíchejte s odpeckovaným a rozmixovaným melounem. Pokud nemáte zmrzlinovač, dejte chladit v nerezové míse do mrazáku. Každou půl hodinu směs promíchejte dokud zmrzlina neztuhne.
Citronový sorbet s bazalkou
- 200 ml citronové šťávy
- 180 ml vody
- 300 g cukru krupice
- 2 bílky
- 1 hrst čerstvých lístků bazalky
Z vody a cukru udělejte v hrnci cukrový rozvar. Po zchladnutí v něm tyčovým mixérem rozmixujete bazalku, přidejte citronovou šťávu a vyšlehaný sníh z bílků. Dejte v nerezové míse do mrazáku a každou půl hodinu důkladně promícháme. Můžete dát i do stroje na zmrzlinu.
Jahodový sorbet
- 500 g čerstvých nebo mražených jahod
- 150 ml vody
- 150 g cukru krupice
- 2 bílky
- šťáva z půlky limety
Z vody a cukru připravte cukrový rozvar. Když vychladne přidejte šťávu z limety, rozmixované jahody a do tuha ušlehaný sníh z bílků. Jestliže nemáte stroj na zmrzlinu, dejte do mrazáku v nerezové míse a každou půl hodinu sorbet promíchejte.