Diskuze
Ohnivá pánev s polentovými placičkami podle Karolíny Kamberské
Děkujeme za pochopení.
P. Harabaska
Nechápu, co lidi vede k holdování jídlům, po kterých vás "pálí huba". A mnohdy nejen ta huba. Odtud slovo "hubopal". Kam se dnes vrtnete, všude vám nutí něco s papričkami jalapeňos a především s chilli. Salám, sýr, buřty, klobásy, saláty, ba i čokoláda se dnes bez chilli neobejdou. Podle mého názoru jde o podlehnutí primitivním tendencím, které se v dnešním životě prosazují čím dá víc. Všechno musí být ostré a pálivé. Ty kuchyně, které jsou považovány za svého druhu umění, si v pojídání ostrých a pálivých pokrmů nelibují. Synonymem pro francouzské slovo piquant není anglické slovo hot. Nejspíš se tomuto trendu velmi rádi podřídí hlavně nepoctiví dodavatelé jídel a potravinářských surovin, protože za ostrou a pálivou chuť lze mnohem snáze namísto kvality schovat kdejaký fujtajbl a švajneraj.