Omeleta s tvarohem a uzeným lososem
- 60 g červené cibule
- 3 lžíce jablečného octa
- 5 g čerstvé pažitky
- 6 vajec (velikost M)
- 60 ml polotučného mléka
- 3 lžičky olivového oleje
- 100 g odtučněného tvarohu
- 100 g uzeného lososa
- 15 g výhonků ředkvičky
- 3 velké plátky kvasového chleba (3× 100 g)
- sůl
- pepř
Postup: Červenou cibuli nakrájejte na menší měsíčky, následně ji vložte do misky, zalijte jablečným octem, odložte stranou a nechte zatím marinovat. Poté si najemno nasekejte pažitku.
Nyní si v misce společně rozšlehejte vejce, mléko, sůl a pepř. Poté si nachystejte 3 servírovací talíře a nepřilnavou pánev (⌀ 25 cm) a z připravené vaječné směsi postupně upečte celkem 3 omelety: v pánvi vždy rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve pomocí naběračky nalijte ⅓ vaječné směsi (tedy přibližně 120 g) a opékejte 3 minuty na středním plameni. Následně omeletu pomocí obracečky otočte a opékejte ještě 30 sekund. Hotové omelety dávejte na připravené talíře.
Během pečení omelet si stranou v menší misce smíchejte tvaroh, nasekanou pažitku a sůl.
Upečené omelety pomažte pažitkovým tvarohem a poklaďte uzeným lososem a marinovanou cibulí. Na závěr omelety posypte výhonky ředkvičky, ke každé porci přidejte 1 plátek kvasového chleba a podávejte.