Neděle 29. listopadu 2020svátek má Zina 2 °C sněhové přeháňky Předplatné LN

Diskuse k článku

Osudové hovězí. Považovali ho za blázna, hvězdu z něj nakonec udělal Pohlreich

Když před deseti lety otevřel Štěpán Ruda na Šumavě restauraci a menu postavil na hovězím, všichni ho považovali za blázna. On ale konceptu restaurace věřil. Nyní si hosté klepou na hlavu, když se jim pokouší nabídnout vepřové. Na to do jeho stylové hospody poblíž Sušice nikdo nejezdí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 29.9.2017 19:02

Fascinuje mne v článku zmíněná zdeúřední buzerace - proč může pan restauratér vyvážet svou paštiku do sousedního kraje, ale přessousedního už ne kvůli jednomu razítku ...

V. Kotas 30.9.2017 19:17

Ale tahle státní buzerace je v tomto státě normální. Jemu nepovolili toto, jinde zase hygiena neuznala něco jiného, sedlákům by povolila prodej ze dvora jen za takových podmínek, jako mají velkoprovozovny. Vietnamské špeluňky je nezajímají.

F. Doušek 29.9.2017 11:13

Synovec u něj byl dvakrát, a pokaždé maximální spokojenost. Jen s místem to bylo trošičku nalevačku - pořád obsazeno.

P. Štěpánek 29.9.2017 10:56

Pánovi moc fandím! Příklad, že to jde slusne a poctivě!!!

Š. Apolen 30.9.2017 19:01

Viděl jsem to "Ano, šéfe" s panem Štěpánem Rudou. Tak poctivého kuchaře a restauratéra jsem v pořadu asi neviděl. Vždyť také, když přijel Zdeněk Polreich na kontrolu po čase, Štěpán se celý třásl jako osika nervozitou. Když ještě na předzahrádce Polreich vykřikl : "Štěpáne, ty vrahu", myslel tím, když mu navíc servíroval žebírka, kterými se chtěl pochlubit, že ho chce zabít množstvím jídla. Snědl totiž celou držťkovou polévku, protože byla tak dobrá, že nemohl přestat jíst. To samé s dalšími porcemi. Také dostal tři hvězdy, které ještě nikdo jiný nedostal.

Škoda, že jsem si nezapamatoval, kde ta jeho restaurace je.

P. Balcar 1.10.2017 9:48

Vojetice, www.ustepana.eu

K. Stržanovský 29.9.2017 9:57

O víkendu jsem byl v lepší restauraci v Szegedu v Maďarsku. Jídlo nebyly žádné velké kulinářské výmysly: bramborová kaše s kachnou, jablky a karamelovou omáčkou, druhým jídlem byla grilovaná zelenina s rýží. K tomu pár piv. Bylo to naprosto výborné, protože bylo vidět, že si s tím někdo dal práci, i když to byla "jenom blbá kaše", tak ji ten kuchař dělal pro hosta. Mělo to jedinou nevýhodu, za tak výbornou večeři pro dva lidi chtěli v přepočtu asi 380 korun! Nechal jsem jim pět set, za což bych v Praze jídlo pro dva v takové kvalitě nesehnal, a jim bylo blbý si ty peníze vzít.

Takže když se dělá jídlo poctivě a s péčí, není rozhodně nevhodné nechat si za to taky zaplatit. Za svoji práci taky dostávám dobře zaplaceno.

J. Tachovský 29.9.2017 9:41

Jo nechapu, co s tim varenim porad delaji takovy ciraty. Vzdyt je to jen jidlo, jako treba jablko nebo rohlik.

J. Šimek 29.9.2017 19:29

Nechápete, tak to se smiřte s tím, že jste blbej, Tachovský.

Š. Apolen 30.9.2017 18:46

Popíši Vám pane Tachovský můj zážitek z vojny. Končil jsem v roce 1968. Měli jsme v neděli k snídani půl vánočky s kakaem. Obědy a večeře sice žádný Michelin, ale byly chutné. když jsem po roce a půl přišel na stejnou rotu na cvičení, dostali jsme k obědu brambory se spáleným zelím a to studené ! Už si nepamatuji, jak to celé dopadlo, ale odmítli jsme jíst.

J. Fohl 29.9.2017 9:12

Na hovězí v nejrůznějších úpravách se musí zajet do Vídně! Už ve starém mocnářství se tu a to úředně rozlišovalo 22 ( !) druhů hovězího masa, Tafelspitzem ( oblíbené jídlo starého mocnáře!) počínaje! Dnes má světově proslavená restaurace Plachutta ve Vídni ( ulice Wollzeile) stále ještě 14 druhů hovězího masa na jídelním lístku! A návštěva této restaurace nedaleko náměstí Sv.Štěpána je na programovém pořadu všech světových celebrit při návštěvě Vídně! Příprava masa a jeho servírováni se odehrává přitom podle starého rituálu, na stůl se servíruje příslušný druh hovězího masa se zeleninou a nezbytnou morkovou kostí v měděném kotlíku v horké polévce. Nejdříve se jí polévka z talíře a poté se konzumuje maso s mnoha malými přílohami, špenátem, bramborami a jablečným křenem v malých mističkách počínaje! Opravdový zážitek!


TEST televizorů: Nevyznáte se v široké nabídce? Pomůže vám náš velký přehled

Moderní televizory jsou naplněné aplikacemi a funkcemi, mohou být i zajímavým... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Od 3 190 do 62 990 korun. Všechny zobrazovací technologie, všechny televizní operační systémy a jedenáct vybraných...

Jak vydržet v ledové vodě? Finta je jednoduchá, popisují otužilci

S otužováním začali letos Špačkovi. Oblíbili si Konventský rybník, kde si mohou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Klepat se zimou tak, že si nedokážete zavázat ani tkaničky u bot, a přitom se tomu smát? I to dokáže koupání v ledové...

Den se zaměstnanci pohřební služby: poslední rozloučení má dnes jiná pravidla

Tělo je nejprve pečlivě vydezinfikováno a následně uloženo do rakve. V ­té... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium MF DNES rozptyluje mýty o pohřebnictví v době koronaviru. Pohřeb do země možný je, i když se úplně nedoporučuje. O čem...