Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak spolehlivě zkazit hamburger. Pět chyb, které Češi dělají

Kus mletého masa opečeného na pánvi, kečup a popřípadě salát. Rychle to všechno vtěsnat do housky a máme hamburger hotový. Tímto způsobem připravuje doma americkou pochoutku většina Čechů. Server Lidovky.cz se zeptal spolumajitele Dish - fine burger bistra Matouše Petráně, co všechno děláme špatně a jakým chybám bychom se měli vyhnout.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

31. 10. 2013 19:09
Hamburger

Hamburger se dá zkazit?  Od svého vzniku je to hnůj hnusný. Jednou kdysi dávno snad před 30 až 35 léty jsem vlezl do MD a dal si ho. Ten po prvním kousnutí šel do koše a již nikdy více.

0 0
možnosti
MP

1. 11. 2013 4:28
Re: Hamburger

Evidetně nemáte páru o čem mluvíte.Posuzovat burger podle MacDonalds,to je jako posuzovat kávu podle Starbucks,nebo čaj podle toho,co Vám donesou v hospodě...

0 0
možnosti
PH

31. 10. 2013 7:39
Ta Česká úchylka o blafech Západu!

Předně je použitá houska hamburgru velmi důležitá. Velice by se divili mnozí, že se jedná o celkem sladké těsto a ne o rohlíkovou hmotu, co dostáváme ve všech marketech pod pojmem houska, či rohlík. Čech ale stěží pochopí, že na kvalitě se šetřit nesmí, když má být komerční projekt celosvětově úspěšný. U nás se za socialismu tak vehementně pomlouvala gastronomie Západu, až do dneška zůstává v lidech přesvědčení, že co ve světě většině chutná, nutně je vydřidušský blaf. Drsná pravda je ale taková, že u nás se podvádí hlavně na tom, co světu chutná. Takže burgery v Česku v naprosté většině(mimo mekáče) jsou jen snahou odřít zákazníka. Když se k tomu přidá neprofesionalita obsluh, pak je blaf dokonalý, ovšem ČESKÝ!

Nezdravost pojídání hamburgerů ve velkém je pochopitelně o naprosto něčem jiném.

0 0
možnosti
JP

31. 10. 2013 21:58
Re: Ta Česká úchylka o blafech Západu!

Promiňte, ale jestli jsem měl někdy v životě pocit, že ze mě někdo sedřel peníze za podivný blaf (navíc se mi vešel do dlaně), tak to bylo v okamžiku, kdy jsem v návalu hladu a v očekávání poslední tramvaje narychlo zakoupil v Macu ten zázrak. Jinak nejsem ani hysterický odpůrce Mekáče (onehdy jsme se tam vydatně nasnídal) ani západní gastronomie.

0 0
možnosti
PS

30. 10. 2013 18:07
A mate snad , pane kuchari, dojem,

ze vsechny ty americke retezce kupuji na hamburgery jen to nejlepsi maso?  Svickovou za 17 doll. libru, na priklad?  A ze maso melou tesne pred upotrebenim?   A ze si delaji nejaky vlastni kecup a majonesu?. Jen nevim proc je tradice pouzivat tu dosti odpornou, houbovitou zemli, kdyz se v USA dela i ta normalni, nekde i daji otoustovany zitny chleb, ale to je malokdy..Tyhle rady jsou na nic.

0 0
možnosti
AH

30. 10. 2013 15:17
Haha ..

Za chvili tu bude clanek jak udelat kvalitni parek v rohliku ..

0 0
možnosti
MU

30. 10. 2013 15:09
Nic nového

Hamburgry začal v americe péct Čech, takže to je karbanátek a houska.

0 0
možnosti
DS

D. Stirský

30. 10. 2013 14:18
Já pořád nechápu, co je na udušené, nekřupavé

žemli s mletým masem tak skvělého. Už když se podívám na obrázek, vidím, že hlavní starostí je nepobryndat se. Stačí kousnout a tu vyteče majonéza, tu vypadne kus slátu. A není to jen neobratností jedlíků.

0 0
možnosti
FK

30. 10. 2013 13:28
Kulinářský paskvil

Tradiční český výrobek je karbanátek na všechny možné způsoby, a to opravdu je kulinářský zázrak. Nejen že musí být chuťově vyvážen, že musí být vyroben z těch nejkvalitnějších surovin, ale musí být spojen i z kvalitní přílohou, jako jsou vynikající brambory, bramborová kaše či vynikající český chléb. To, že nám kazí představu o karbanátku školní nebo závodní jídelny je jiná věc. Ať se jdou bodnout i s hamburgrem.

0 0
možnosti
KN

K. Novák 181

30. 10. 2013 8:21
Jak spolehlivě zkazit hamburger

On jde zkazit?

0 0
možnosti
JT

30. 10. 2013 10:10
Re: Jak spolehlivě zkazit hamburger

Nejde, ale o necem se psat musi. Hamburger je typicky junkfood. Zadna kulinarska specialita.

0 0
možnosti