Středa 27. května 2020svátek má Valdemar 20 °C polojasno Předplatné LN
Recept

Pečené houby s dýňovou kaší. Jak na ně podle blogerky?

Pečené houby s dýňovou kaší | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Určitě to znáte sami - i když je maso častou položkou ve vašem jídelníčku a nijak se mu cíleně nevyhýbáte, ne vždy je na něj chuť. Pro tyhle situace...

Recept

Připravte si doma vlastní čokoládu. Zkuste přidat kešu a brusinky

Domácí čokoláda s kešu, brusinkami a plátky kokosu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejsem zrovna typický milovník čokolády, čokoláda mi nikdy příliš nechutnala. Když jsem ale pro přípravu vánočního cukroví a kurzy vaření sháněla...

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny. Jak na ně podle foodblogerky?

Pečené karbanátky se špenátem a žampióny | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Karbanátky jsou skvělou volbou pro možnost přípravy jídla předem, třeba na snídani, když prostě ráno nemáte čas. Nebo na cesty, kdy potřebujete...

Máte rádi bůček? Naučte se jej připravit jako asijskou roládu

Asijská bůčková roláda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když jsem nedávno na Instagramu dělala anketu s otázkou „Máte rádi bůček?“, výsledky mě docela překvapily. Téměř jedna třetina lidí odpověděla, že ho...

Pečené dýňové nudle s rajčaty a masovými kuličkami. Jak na ně?

Pečené dýňové nudle s rajčaty a masovými kuličkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud máte doma spiralizér, tenhle recept určitě vyzkoušejte. A jestli ne, tak si honem tohoto skvělého kuchyňského pomocníka pořiďte. Dokáže totiž z...

Jak na batátový přílohový salát? Pokud se při strouhání křenu nerozpláčete, vůbec ho tam nedávejte

Batátový přílohový salát s křenem a hořčicí. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tenhle salát je až směšně jednoduchý, přitom vás zaručeně nadchne svou výraznou chutí, která skvěle doplní jakékoliv upečené maso (nejvíc mu to ale...

Recept

Lepší než ‚mulťák‘ z lékárny. Připravte si doma zelný salát s červenou řepou

Zelný salát s červenou řepou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tomuhle se říká „vitamínová bomba“. Kam se hrabe nějaký „mulťák“ z lékárny. Věděli jste, že v zelí je stejné množství vitamínu C jako v citrónech?...

Škvarky a sádlo pečené v troubě. Připravte si doma pochoutku

Škvarky a sádlo pečené v troubě | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pamatuji si, že když jsem byla malá, sádlo bylo u nás doma běžně používanou surovinou. Pravidelně jsem dostávala k svačině chleba se sádlem a cibulí...

Recept

Zdravější a chutnější. Využijte dostatek času a připravte si doma ghí

Ghí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přepuštěné máslo se v české kuchyni používalo odjakživa (zejména v dobách před zavedením rostlinných olejů). Obdobně ghí je neodmyslitelnou surovinou...

Recept

Lepivá tamarindová kuřecí křídla se zeleninovým salátem

Lepivá tamarindová kuřecí křídla se zeleninovým salátem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

To, že miluji asijskou kuchyni, vám asi nemusím říkat, to jste si už určitě všimli sami. Líbí se mi její lehkost, svěžest, pikantnost a výrazná...

Recept

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem. Jak na ně?

Vepřové karbanátky a majonéza s mangoldem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste dosud v obchodech nebo na trzích jen obdivovali krásnou kontrastní barevnost mangoldu, ale nikdy si ho nekoupili, protože jste nevěděli co...

Recept

Recept z vietnamské kuchyně. Bůček dušený v kokosové vodě

Bůček dušený v kokosové vodě | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recept na dušený bůček vychází z vietnamské kuchyně. Kombinuje v sobě nasládlou chuť z kokosové vody z mladého kokosu (pozor neplést s kokosovým...

Recept

Mexický masový koláč. Vynechejte mouku, fungujete to skvěle

Mexický masový koláč | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když se řekne koláč, každému (včetně mě) vyskočí v hlavě automaticky představa nějakého moučného korpusu pokrytého sladkou náplní. Dejme tomu jsme...

Mrkvové řezy se skořicovým krémem. Zimní mlsání bez výčitek

Mrkvové řezy se skořicovým krémem. Zimní mlsání bez výčitek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo by neznal (a nemiloval) mrkvový dort. Kombinace nasládlé mrkve a ořechů je totiž naprosto úžasná a spolu se skořicí dokáže navodit tu nejhezčí...

Polévka se zelím a dýní. Hustá tak, že v ní stojí lžíce

Polévka se zelím a dýní | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jakmile se venku ochladí, hned dostanu chuť na talíř horké husté polévky. Klidně i jako hlavní chod. Takové té, které se u nás doma říká "pro těhotné...

Recept

Kešu koláčky se smetanovou náplní. Jak na ně?

Kešu koláčky se smetanovou náplní | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recept na tyhle kešu koláčky s voňavou smetanovou náplní vznikl už poměrně dávno. Než jsem ale stihla zpracovat video postup, přišly Vánoce. A ony se...

Lněné krekry s parmazánem. Snadné paleo pečivo na víkendovou snídani

Lněné krekry s parmazánem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vím, že se třeba paštika nebo pomazánka dá namazat na kousek zeleniny nebo plátek paleo pečiva. Nevím, jak to máte vy, mě ale občas chytne chuť na...

Recept

Dýňová kešu bábovka se skořicí bez mouky i cukru. Jak na ni?

Dýňová kešu bábovka se skořicí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýni vážně miluju. Málokterá surovina je tak neuvěřitelně variabilní. Sluší jí to nejen ve slaných receptech, ale i v těch sladkých. Jako třeba v...

Kuře na paprice. Jak na tradiční českou pochoutku?

Kuře na paprice | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi kuře na paprice? Já ho naprosto miluju. I proto jsem tenhle recept prostě musela připravit! Šťavnaté kuřecí maso v hebké husté smetanové...

Recept

Cuketový salát se sušenými rajčaty a šunkou

Cuketový salát se sušenými rajčaty a šunkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Koukám, že v poslední době tu mám jeden cuketový recept za druhým. Čemu se ale také divit! Je plná sezóna cuket a nápadů, jak je zpracovat, není...

Recept

Pikantní bůček v tomatové omáčce. Jak na něj?

Pikantní bůček v tomatové omáčce | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Bůček vypečený dokřupava, to je naprostá lahoda. Stále stejná příprava se vám ale může časem přejíst. Proto vyzkoušejte recept, kdy maso necháte...

Recept

Z jednoho pekáče. Jak na pečenou segedínskou krkovičku

Pečená segedínská krkovička | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče většinou nevypadají moc pěkně na pohled. Ale ta chuť! Jejich přípravou navíc nestrávíte moc času v kuchyni, takže...

Podzimní zelenina a dary lesa. Jak na smetanové zelí s houbami?

Podzimní zelenina a dary lesa. Jak na smetanové zelí s houbami? | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S příchodem podzimu se většinou mění chutě na to, co by si člověk rád dal. Alespoň já to tak mám. V létě u mě vedou svěží jednoduchá jídla postavená...

Zdravá, chutná a výživná. Dejte si polévku z červené řepy a fenyklu

Polévka z červené řepy a fenyklu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Červená řepa je už celkem oblíbenou surovinou, fenykl na objevení teprve čeká. Spoustu lidí odrazuje jeho výrazná pendreková chuť. Jenže ta se po...

Recept

Popusťte uzdu fantazii a připravte si smaženou zeleninovou ‚rýži’ s vejci a slaninou

Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tohle jednoduché zeleninové jídlo je takový malý kuchařský poklad. Dá se velice snadno obměňovat, můžete ho připravit jako rychlý oběd či večeři,...

Recept

Batátová polévka s chilli ořechy. Jak na ni?

Batátová polévka s chilli ořechy. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Většinou vařím bez receptů, tak nějak intuitivně. Proto, pokud si postup nepoznamenám, už většinou nikdy neuvařím stejné jídlo stejným způsobem. A to...

Dýňový salát s bylinkami. Jak si připravit rychlou večeři?

Dýňový salát s bylinkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ještě před pár lety mi dýně připadala jako naprosto nudná surovina, ze které se dá udělat maximálně tak krémová polévka. Dneska se jí nemůžu nabažit...

Recept

Španělská omáčka z paprik, rajčat a mandlí. Jak na Romesco?

Omáčka Romesco | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Různé omáčky a dipy dokážou obyčejnou pečenou zeleninu nebo maso pozvednout na úplně jinou úroveň. A vážně to nemusí být jen tatarka nebo kečup....

Chřestová polévka s parmazánovými krekry. Jak na ni?

Chřestová polévka s parmazánovými krekry | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chřest patří mezi typické jarní sezónní suroviny. Hodně lidí se ho zbytečně bojí nebo ho připravuje stále stejným způsobem, takže se brzy přejí....

Recept

Vepřová panenka v parmazánové krustě s teplým květákovým salátem

Vepřová panenka v parmazánové krustě s teplým květákovým salátem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Květák je neuvěřitelně variabilní zelenina a dají se z něj vykouzlit naprosto skvělá jídla. Jedním z nich je třeba i tenhle teplý květákový salát se...

Utopenci s kysaným zelím jednou za čas neuškodí. Jak na ně?

Utopenci s kysaným zelím | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

I když se uzeninám snažím co nejvíce vyhýbat, občas na ně dostanu prostě chuť. Pak si seženu ty nejkvalitnější, které svým složením vyhovují mým...

Osvěží a skvěle chutná. Zkuste studenou rajčatovou polévku Salmorejo

Studená rajčatová polévka Salmorejo | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tahle typická studená španělská polévka umí neuvěřitelně osvěžit, navíc skvěle chutná. V originálním receptu se připravuje z namočeného bílého...

Jako snack nebo chuťovka, která doplní jídla. Zkuste hlívové škvarky

Hlívové škvarky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Milujete škvarky? Tak tenhle recept je přímo pro vás! Nebo naopak - všichni básní o škvarkách a vy jim nemůžete přijít na chuť? Pak vyzkoušejte ty z...

Bez cukru. Připravte si domácí ořechové sušenky

Pečené ořechové tyčinky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Většina kupovaných i domácích tyčinek obsahuje datle, které je nejen výrazně osladí, ale také slouží jako pojivo, aby tyčinky dobře držely pohromadě....

Recept

Šťavnatá a chutná. Jak na vepřovou panenku na žampionech?

Panenka v krémových žampiónech | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vepřová panenka je úžasně šťavnaté a chuťově výborné maso. Pokud teda víte, jak na ní. Ideální je ji zprudka orestovat na pánvi a pak dopéct v...

Recept

Jídlo hotové za chvíli. Mexická masová směs s čokoládou

Mexická masová směs s čokoládou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Různé masovo-zeleninové směsi jsou skvělou volbou pro každého, kdo nechce v kuchyni trávit příliš mnoho času. Poskytují totiž perfektní základ na...