Pondělí 10. května 2021svátek má Blažena 26 °C jasno Předplatné LN

Domácí tlačenka je delikatesa. Jak na ni poradí foodblogerka

Domácí tlačenka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Co vy a tlačenka? Máte rádi, nebo nemáte? Děláte, nebo jen kupujete? Pokud jste se její přípravy do teď tak trošku báli, zkuste to se mnou. Věřím, že...

Recept

Ředkvičková pomazánka. Jak ji připravit podle foodblogerky

Ředkvičková pomazánka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

S příchodem jara se v nabídce obchodů začínají objevovat krásně barevné svazky křupavé svěží zeleniny - ředkviček. Stačí je jen opláchnout a s chutí...

Bez cukru a přidaných sladidel. Jak na banánový dort podle foodblogerky

Banánový dort | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sladké nepeču a ani moc nejím. Byla jsem ale postavena před výzvu od jednoho „nevěřícího Tomáše“ upéct něco bez cukru a přidaných sladidel. Výsledek...

Recept

Děti ho milují. Jak na domácí kečup podle foodblogerky

Domácí kečup | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kečup je tak trochu fenoménem české kuchyně, děti ho milují a nejedna kuchařka ho používá na ochucení jídel při vaření. Nedávno proběhla médii debata...

Pečená kuřecí křídla. Recept podle foodblogerky na jednoduchý oběd

Pečená kuřecí křídla | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tohle jídlo má doma vždycky úspěch. A přitom je tak jednoduché na přípravu a takřka bezpracné. Jen je potřeba dobře rozpočítat porce, aby se dostalo...

Lahodná maďarská klasika. Jak na segedínský guláš podle foodblogerky?

Segedínský guláš | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Možná vám udělám trošku vítr v hlavě, když napíšu, že segedínský guláš není vůbec guláš a nemá nic společného s maďarským městem Segedín (Szeged). On...

Recept

Dětství na lžičce. Jak na čokoládový termix poradí foodblogerka

Čokoládový termix | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Termix neboli termizovaný tvaroh... Pokud hledáte snadný recept na dezert a jste milovníci čokolády, tuhle léty prověřenou klasiku určitě...

Recept

Masové koule plněné růžičkovou kapustou. Jak na ně poradí foodblogerka

Masové koule plněné růžičkovou kapustou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi překvapení? Asi jak kdo. A asi jak které, že? Ale plněné masové koule by mohly potěšit většinu. Dají se naplnit mnoha surovinami - od sýru,...

Recept

Kurkumové Calimero podle foodblogerky. Pijte ho horké a s rozumem

Kurkumové Calimero | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste někdy byli v Itálii na horách, určitě znáte Bombardino (horký likérový nápoj bez kávy) nebo Calimero (s kávou). Já se těmito typickými...

Recept

Cappuccino Panna cotta. Italská lahůdka podle foodblogerky

Cappuccino Panna cotta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Panna cotta je klasický italský nepečený dezert, tradičně připravovaný ze smetany, vanilky a želatiny. Jeho příprava je velmi jednoduchá. Jen musíte...

Smetanová zmrzlina v ořechových košíčkách podle foodblogerky

Smetanová zmrzlina v ořechových košíčkách | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejjednodušší způsob jak si rychle připravit domácí zmrzlinu je vzít zmrzlé ovoce a to rozmixovat třeba s jogurtem, kokosovým mlékem a nebo i jen pár...

Recept

Dýňová roláda bez lepku. Jak na ni poradí foodblogerka

Dýňová roláda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako malá jsem si v cukrárně nikdy nedávala nic jiného než ořechovou roládu. A to ještě jen jeden druh. Ostatní dorty mě nijak nelákaly. Je tedy...

Recept

Nemůžete se hnout z domu? Udělejte si domácí Baileys podle foodblogerky

Domácí Baileys | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dáte si občas rádi skleničku hebkého čokoládového likéru? Připravte si snadno doma svůj vlastní. Vylaďte jeho chuť voňavou vanilkou a nechte...

Krémová polévka s lososem Lohikeitto. Stojí za ochutnání i delší přípravu

Krémová polévka s lososem Lohikeitto | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Znáte Lohikeitto? Tahle krémová rybí polévka se zvláštním názvem pochází z Finska, kde je velmi oblíbená a snad každá rodina má svůj vlastní zaručený...

Kokosové kuličky Raffaello s krémovým sýrem. Jak na ně?

Kokosové kuličky Raffaello s krémovým sýrem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo by neznal křehké kokosové kuličky Raffaello, s mandlí schovanou v hebké kokosové náplni, ukrytou v tenké křupavé sušence a obalené ve strouhaném...

Dýňové noky s nivovou omáčkou. Jak na ně snadno, poradí foodblogerka

Dýňové noky s nivovou omáčkou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud máte rádi chuťově výraznou nivu nebo i další druhy sýrů s modrou plísní, tenhle recept na dýňové noky určitě vyzkoušejte. Málokteré zelenině to...

Doporučujeme

Ricottová roláda se sušenými rajčaty. jak na ni, poradí foodblogerka

Ricottová roláda se sušenými rajčaty | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Roláda vypadá vždy velmi efektně. Při její přípravě se můžete v kuchyni vyloženě vyřádit - hrát si s barevnými kombinacemi, chutěmi a použitými...

Recept

Karbanátky se zelím a houbami. Stačí přidat nové koření a specialita je na světě

Karbanátky se zelím a houbami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Hrát si s ochucením masových karbanátků mě ohromně baví. Existuje tolik možností a variant! Stačí přidat trošku jiné koření, nastrouhanou zeleninu,...

Recept

Vánoce se blíží. Vyzkoušejte variace na ořechové kuličky podle foodblogerky

Ořechové kuličky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přináším vám další recept na vánoční cukroví. Pokud jste ho ale objevili někdy později během roku, s přípravou na Vánoce určitě nečekejte....

Recept

Nestíháte? Zkuste recept na rychlé kokosky od foodblogerky

Rychlé kokosky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Obyčejně se kokosky připravují ze sněhu z bílků. Tenhle recept ale používá celá vejce a je opravdu hodně jednoduchý. Hotovo budete mít do hodinky a...

Recept

Nugátové a čokoládové košíčky. Jak na ně, poradí foodblogerka

Nugátové a čokoládové košíčky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nejsem úplně milovník sladkého. Než nějaký dezert, raději si dám kus masa nebo talíř pořádně husté polévky. Ale jednou za čas přijde chuť si osladit...

Kimči není jen jedno. Vyzkoušejte pikantní kvašenou ředkev

Pikantní kvašená ředkev | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Víte, jaké slovo se v Koreji používá pro nasazení úsměvu při focení? Kimči. I když si pod tímto názvem většinou lidi představí pikantní kvašené...

Recept aktualizováno 5:43

Trochu netradiční chuť. Zkuste rajčatový džem, radí foodblogerka

Rajčatový džem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Džemy a marmelády nebyly nikdy mou úplně nejoblíbenější surovinou. Představa rohlíku s máslem a vrstvou rozvařeného ovoce mě nikdy moc nelákala. Ale...

Doporučujeme

Květáková polévka s cibulkou a mandlemi. Jak na ni?

Květáková polévka s cibulkou a mandlemi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Další z řady krémových polévek, tentokrát z květáku. I když na první pohled vypadá úplně obyčejně, špetka muškátového květu a osmažená cibulka jí...

Recept aktualizováno 5:03

Podzimní radovánky. Plněná pečená dýně podle foodblogerky

Plněná pečená dýně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak loupete máslovou dýni? Vcelku? Po částech? Já osobně postupně podle potřeby odkrajuji plátky z vrchní části bez semínek a ty potom samostatně...

Recept

Pečené houby s dýňovou kaší. Užijte si podzim na talíři podle blogerky

Pečené houby s dýňovou kaší | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Určitě to znáte sami - i když je maso častou položkou ve vašem jídelníčku a nijak se mu cíleně nevyhýbáte, ne vždy je na něj chuť. Pro tyhle situace...

Recept

Dýňová polévka se zakysanou smetanou. Jak na ni?

Dýňová polévka se zakysanou smetanou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

I když na stránkách už jeden recept na dýňovou polévku mám, tenhle je trošku jiný. Použitými surovinami se více blíží české kuchyni, proto bude...

Krémový toskánský květák s kuřecím masem podle foodblogerky

Krémový toskánský květák s kuřecím masem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pamatuju si, že dříve jsem měla květák spojený jen se třemi jídly - květákovou polévkou, květákovým mozečkem a smaženým květákem. Tahle zelenina mi...

Polévka ze zelených fazolek se ztraceným vejcem podle foodblogerky

Polévka ze zelených fazolek se ztraceným vejcem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když jsem byla malá, fazolové lusky u mě patřily do skupiny nenáviděné zeleniny. Vždycky chudinky skončily na okraji talíře, ve společnosti podobně...

Recept

Španělská zeleninová polévka s masovými kuličkami. Jak na ni?

Španělská zeleninová polévka s masovými kuličkami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na podzim se každý rok vracím k mému neoblíbenějšímu jídlu, a tím je polévka. Ideálně taková, ve které stojí lžíce. Tentokrát jsem si pro inspiraci...

Recept

Guacamole se hodí ke všemu. Jeho přípravu zvládnete za deset minut

Guacamole (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jednoduché, rychlé a tak dobré – to je guacamole, typická mexická omáčka z avokáda. Hodí se skvěle nejen k masu, ale také jako dip k čerstvé zelenině.

Recept

Vietnamské vepřové kuličky pěti vůní. Jak na ně?

Vietnamské vepřové kuličky pěti vůní | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud máte rádi vietnamskou kuchyni stejně jako já, tenhle recept určitě vyzkoušejte. Kombinace kořeněného masa s kyselou pikantní omáčkou a hromadou...

Recept

Domácí majonéza je tak trochu alchymie, ale bez éček. Jak na ni?

Domácí majonéza | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mnoho receptů (i ty moje) má mezi vyjmenovanými surovinami majonézu. Pokud použijete tu běžnou z obchodu, budete za hranicí pravidel palea. Nejen, že...

Recept

Domácí grilovací koření. Připravte si doma svoje vlastní, radí blogerka

Domácí grilovací koření | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tohle koření je skvělé na vepřové a kuřecí maso. Jistě, můžete si ho snadno koupit skoro v každém obchodě, zkuste si ho ale jednou připravit sami. Už...

Recept

Salát z pečených paprik. Jak na něj, poradí foodblogerka

Kuřecí špízy Satay s kešu omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tenhle salát je opravdu výborný jako příloha ke grilovanému masu. Chutná i těm, kteří jinak papriku moc nemusí. I můj pes se mi při jeho přípravě...

Recept

Nakládaný hermelín. Jak na něj, aby to opravdu byla pochoutka?

Nakládaný hermelín | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi naložený hermelín? Nebo spíš patříte do skupiny, která ho úplně nemusí? V naší rodině tahle pochoutka rozhodně patří k těm oblíbeným a já...