Kakaový perník s hruškami
(na plech o velikosti 20×20 cm):
- 200 g jemně mleté špaldové mouky
- 1 vejce
- 80 ml oleje
- 3/4 balení kypřícího prášku do perníku
- 1-2 lžíce kakaa
- 200 ml rostlinného mléka
- 2-3 lžíce kokosového cukru
- 3 středně velké hrušky
- kokosový olej (na vymazání)
- 3 lžíce špaldové mouky na obalení hrušek
Mouku vsypte do mís kuchyňského robotu, přidejte kypřící prášek a všechny ostatní suroviny kromě hrušek. Pomocí plochého šlehače vyšlehejte vláčné těsto a vlijte jej do kokosovým olejem vymazané formy. Pokud by se vám zdálo těsto moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte je na větší kousky. Kousky hrušek obalte v mouce, aby vám při pečení neklesly na dno. Takto obalenými hruškami ozdobte vršek těsta a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25-30 minut.
Recept pro blog kitchenaid.cz připravila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša.