130 let
Gulášová polévka

Gulášová polévka | foto: Regionální potravina

Recept

Polévka je grunt. Jak na poctivou gulášovku?

Jídlo
  •   5:07
Myslíte si, že u nás existuje někdo, kdo aspoň jednou neochutnal naši klasiku, gulášovou polévku? Pokrm, který dokáže skvěle zasytit? Pokud se dobře dochutí a zároveň použijí kvalitní suroviny, neuvěříte, že si pochutnáváte na obyčejné gulášovce.

Gulášová polévka

Ingredience:

  • 1 lžíce sádla
  • 300 g cibule najemno
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g mletého hovězího
  • 1 lžíce mleté uzené papriky
  • 1,2 l pomalu taženého hovězího vývaru
  • 300 g brambor typu A na kostky
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • hrst listové petržele

Postup: Do rozpáleného hrnce dáme lžíci sádla, opečeme cibuli do hněda. Pokud se nám začne cibule připalovat, můžeme ji podlít trochou vody. Přidáme kmín, česnek a za minutu vložíme maso. Maso opékáme, dokud nezmizí tekutina, přisypeme papriku a restujeme 2 minuty.

Zalijeme vývarem, přidáme brambory a vaříme, dokud nejsou brambory na skus měkké. Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a sekanou petrželí.

Autor: Lidovky.cz