17. listopadu 2017 6:31 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Polévka z pečených rajčat a paprik podle Karolíny Kamberské

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 1Diskuse
Polévka z pečených rajčat a paprik podle Karolíny Kamberské | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Polévka z pečených rajčat a paprik podle Karolíny Kamberské | foto: FINO

Podzimní počasí je ideálním časem pro vaření polévek. Vyzkoušejte jednoduchou polévku z pečených rajčat a paprik podle Karolíny Kamberské.

Polévka z pečených rajčat a paprik

  • 700 g pevných dobrých rajčat
  • 3 masité červené papriky
  • 1 cibule
  • šťáva z půlky citronu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 1 lžička balzamikového octa
  • dle chuti 1 lžíce třtinového cukru
  • malá hrst lístků čerstvého oregana

K podávání: 4 střední bagety, podélně rozpůlené, potřené olivovým olejem a rozpečené

Troubu rozpalte na 230°C.

Rajčata, papriky a cibuli očistěte a rozkrojte na poloviny. Pekáč vyložte pečicím papírem a rozložte na něj zeleninu řezem nahoru.

Vložte do trouby a pečte cca 30 minut, až začnou okraje hnědnout. Pak vyndejte z trouby, nechte mírně vychladnout abyste dokázali rajčata i papriky udržet v ruce, a pak z nich sloupněte slupky, půjde to snadno.

Rajčata, papriky i cibuli přesypejte do hrnce, zalijte citronovou šťávou i zeleninovým vývarem, vmíchejte olivový olej. Podle potřeby (tj. podle chuti vývaru) osolte a opepřete a vařte cca 20 minut. Rozmixujte na hladký krém. Přidejte balzamikový ocet a lístky oregana (několik si nechte na ozdobu), ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo i troškou třtinového cukru.

Přiveďte znovu k varu a podávejte ozdobené lístky oregana. Přikusujte rozpečené bagety.

Lidovky.cz
  • 1Diskuse




Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!