Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Prestižní kulinářské ocenění Bocuse d'Or putuje do Dánska

Jídlo

  10:29
PAŘÍŽ - Prestižní kulinářské ocenění Bocuse d’Or získal v soutěži poblíž Lyonu tým dánského šéfkuchaře Kennetha Tofta-Hansena, majitele hotelu s restaurací Svinklöv Badehotel na pobřeží Jutského poloostrova. Podle agentury AFP za ním skončili další skandinávští soupeři - ze Švédska a Norska.
Prestižní kulinářské ocenění Bocuse d'Or jde do Dánska

Prestižní kulinářské ocenění Bocuse d'Or jde do Dánska foto: ČTK

„Je to spíše práce týmu, než práce jediného člověka,“ řekl Toft-Hansen, jenž byl jedním z 24 šéfkuchařů, kteří přišli z celého světa zúčastnit se dvoudenní soutěže v přípravě typických jídel francouzské kuchyně.

Český tým se zúčastní prestižní gastronomické soutěže v Lyonu

Letos byla soutěž také vzpomínkou na dva slavné francouzské šéfkuchaře - Paula Bocuse a Joëla Robuchona, kteří zemřeli loni. Právě Bocuse soutěž založil. Od roku 2017 je jejím prezidentem jeho syn Jérôme, který dnes vítězi předal pozlacenou sošku představující slavného otce.

30.ledna 2019 v 20:47, příspěvek archivován: 31.ledna 2019 v 16:21

Here are the theme on a plate and theme on platter of winner of Bocuse d’Or 2019 from team Denmark #bocusedor #bocusedor2019 #sirha2019 https://t.co/0WBSMsMgyj

Minulý týden se v Lyonu uskutečnila jiná prestižní gastronomická soutěž International Catering Cup, ve které národní týmy soupeří v přípravě pokrmů servírovaných formou bufetu. Mezi 12 týmy šéfkuchařů z celého světa se prosadila i česká reprezentace vedená Janem Horkým ze společnosti Compass Group, když získala zvláštní cenu za přípravu nejlepšího vepřového. Hlavní cenu obdržel domácí tým.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!