„Je to spíše práce týmu, než práce jediného člověka,“ řekl Toft-Hansen, jenž byl jedním z 24 šéfkuchařů, kteří přišli z celého světa zúčastnit se dvoudenní soutěže v přípravě typických jídel francouzské kuchyně.
Český tým se zúčastní prestižní gastronomické soutěže v Lyonu |
Letos byla soutěž také vzpomínkou na dva slavné francouzské šéfkuchaře - Paula Bocuse a Joëla Robuchona, kteří zemřeli loni. Právě Bocuse soutěž založil. Od roku 2017 je jejím prezidentem jeho syn Jérôme, který dnes vítězi předal pozlacenou sošku představující slavného otce.
Minulý týden se v Lyonu uskutečnila jiná prestižní gastronomická soutěž International Catering Cup, ve které národní týmy soupeří v přípravě pokrmů servírovaných formou bufetu. Mezi 12 týmy šéfkuchařů z celého světa se prosadila i česká reprezentace vedená Janem Horkým ze společnosti Compass Group, když získala zvláštní cenu za přípravu nejlepšího vepřového. Hlavní cenu obdržel domácí tým.