130 let

Diskuze

Přidává se skoro do všeho. Proč nadměrná konzumace škrobu vadí a do kterých jídel nepatří?

Škrob je součástí mnoha základních potravin a zároveň se často do různých potravinářských výrobků přidává. Je levný a dodává potřebný objem či konzistenci. Není ho ale v současnosti až příliš mnoho? A jak jeho nadbytek škodí našemu zdraví?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P35a59v78e30l 38B97e98ň86o

27. 10. 2021 13:07

Paní "novinářko" Oplatková, proč tak dlouhý článek o cukru? Jednoduše stačí napsat, že člověk je všežravec a musí vše, t.j. vlakninu v množství, jak zbylé 3 složky, což jsou bílkoviny, tuky a cukry. Cukrů jenom tolik, kolik vydávate energie, protože zbylé se ukládají ve stejné gramáži proměněné v tuk. A k tomu , že cukry jsou jedny z nejvýdělečnějších komodit, návykové jsou 10x víc, jak nikotin. A pak jenom vyjmenovat co všechno jsou cukry. Třeba, že překlad "vícezrnný" znamená více cukru...;-)))

0 0
možnosti
KD

nejlepsi je skrob v parcich, aby to bylo levne nebo dokonce v jogurtech od nekterych podvodnych vyrobcu typu Danone, apod.

0 0
možnosti
  • Vybrali jsme pro Vás