Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Připravte si doma vlastní čokoládu. Zkuste přidat kešu a brusinky

Nejsem zrovna typický milovník čokolády, čokoláda mi nikdy příliš nechutnala. Když jsem ale pro přípravu vánočního cukroví a kurzy vaření sháněla kvalitní čokoládu bez sojového či slunečnicového lecitinu a ideálně i bez cukru, došlo mi, že v této oblasti to mají „čokoholici“ těžké. Naštěstí, jako u mnoha jiných věcí, čokoládu si můžete snadno připravit doma a ochutit ji tím, co máte rádi. Já v receptu použila kešu ořechy, kokos a brusinky, vy si ale můžete s ochucením pohrát a přidat třeba vanilku, jiné druhy ořechů či sušeného ovoce. Anebo k výrobě vlastní čokolády přistupte úplně jinak a ochuťte ji kousky chilli papriček a špetkou soli. Ať už svou čokoládu „vytuníte“ jakkoliv, stačí ji pak hezky zabalit a máte krásný dárek, přímo od srdce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J51o33s68e21f 30V93a89l82a

18. 5. 2020 13:00

striktne se vyhybat cukru a pak dat do cokolady med, to je ponekud zvlastni druh chovani. Jinak pripravit cokoladu je docela slozite a nejsem si uplne jisty, jestli ma cenu to doma zkouset- treba jenom mit velkou mramorovou desku na rozlevani a roztirani horke cokoladove kase.

Rozvarit beznou cokladu v horke lazni a upravit si ji na polevu samozrejme zvladne kazdy...

0 0
možnosti