Krůtí saag
- 600 g krůtích prsou
- 2 stroužky česneku
- 30 g čerstvého zázvoru
- 80 g bílé cibule
- 1 lžička mletého chilli
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g loupané celé červené čočky v suchém stavu
- 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 200 ml vody
- 200 g baby špenátu
- 200 g zakysané smetany (12 % tuku)
- 6 velkých plátků kvasového chleba (6× 100 g)
- sůl
- pepř
Postup: Krůtí prsa omyjte, osušte a očistěte, následně je nakrájejte na menší kostky o velikosti zhruba dva centimetry a vložte do větší mísy. Poté si oloupejte a najemno nakrájejte česnek a zázvor, bílou cibuli rovněž nakrájejte najemno a všechny tyto ingredience přidejte do mísy k masu. Nakonec do mísy přidejte mleté chilli, kurkumu a římský kmín a celý obsah mísy důkladně promíchejte. Nyní si připravte větší hrnec a rozehřejte v něm dvě lžíce olivového oleje. Poté do hrnce přemístěte okořeněnou směs z mísy a za stálého míchání ji opékejte dvgě až tři minuty na vysokém plameni.
Následně do hrnce přidejte červenou čočku, rajčata z plechovky, 200 ml vody, sůl a pepř, ztlumte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte osm až deset minut do změknutí čočky. Po uvedené době do hrnce přidejte špenát, promíchejte a obsah hrnce povařte ještě minutu na středním plameni. Poté směs podle chuti dosolte a hotový saag rozdělte z hrnce do šesti talířů. Na závěr každou porci přelijte zakysanou smetanou a podávejte s kvasovým chlebem.