14. srpna 2019 5:46 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Připravte si vlastní libečkový olej, v kuchyni ho oceníte

Libečkový olej | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Libečkový olej | foto: Benjamin

Není nic jednoduššího než si připravit libečkový olej, přitom ho v kuchyni velmi oceníte. Jak na něj vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat z restaurace Café Buddha Balbínova.

Libečkový olej

  • 200 g libečku
  • 300 ml oleje sansa

Libeček se zblanšíruje ve vroucí vodě přibližně půl minuty. Potom se nechá vychladnout ve vodě s ledem. Následně zbavíme libeček vší vodí a nakrájíme na menší části. Nakrájený libeček vložíme do termomixéru, přilejeme olej a mixujeme do doby než olej dosáhne 70 - 80°C. Potom olej prolijeme přes buničinu do nádoby, která je ponořena v ledové lázni. Je to nejrychlejší způsob zchlazení a olej nezešedne. Pokud doma nemáte termomixér, můžete použít kuchyňský mixer. Olej jen nebude mít pěknou barvu.

Libečkový olej
Lidovky.cz

Advantage Consulting, s.r.o.
QA ENGINEER

Advantage Consulting, s.r.o.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 40 000 - 70 000 Kč