Půl tuctu zapečených vánočních šneků
- 200 g šneků
- 1 l hovězího vývaru
- 2 šalotky
- 150 g másla
- 100 g česneku
- 50 g čerstvého kebrlíku
- muškátový oříšek
- petrželka
- muškátový oříšek
- majoránka
- tymián
- bobkový list
- sůl
- strouhanka na zapečení
Šneky si uvaříme v hovězím vývaru s bylinkami a necháme vychladit. Poté si připravíme máslo - máslo v pokojové teplotě vymícháme s nasekaným čerstvým kerblíkem, utřeným česnekem se solí, strouhaným muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou, vše dobře promícháme. Do vyčištěných šnečích ulit dáme trochu připraveného másla, uvařeného šneka a opět zamázneme připraveným máslem. Nakonec posypeme strouhankou a dáme zapéct do trouby cca na 7 minut.