Na třetím místě skončil Radek David z La Verandy a Babiččiny zahrady. Do síně slávy letos vkročil Václav Košnář z Farmy Košík.
Soutěž vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue.
„Asi nejvýznamnější změnou v anketě Zlatý kuchař 2018 je upuštění od pořádání večera slavnostního vyhlášení. Energii jsme napřeli především směrem k online prostředí, které zprostředkuje informace o anketě a výsledcích mnohem většímu množství diváků,“ uvedla manažerka ankety Stáňa Krejčová.
Ať lidi vědí, co jsem zač, říká vyhlášený šéfkuchař z Olomouce Přemek Forejt |
Zlatým cukrářem se stal Josef Maršálek, veřejnost pak ocenila Jana Kaplana ze Dvora Hoffmeister v Číčovicích. Objevem roku je Vojtěch Petržela, který působí v juniorském národním týmu Asociace kuchařů a cukrářů.
Neotřelý koncept zabodoval
„Myslím si, že odborná porota ocenila moji práci hlavně kvůli neotřelé asijsko-skandinávské kuchyni, čerstvým lokálním surovinám, jednoduchosti pokrmů a kvalitě servisu restaurace Levitate,“ uvedl vítěz v kategorii Zahraniční zlatý kuchař Christian Duy Chu.
Michelinskou hvězdu pro letošní rok obhájily pražské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise a Field, které nyní zůstávají jedinými restauračními zařízeními v ČR s tímto oceněním.
Počet hodnocených českých podniků - výlučně pražských - v letošním průvodci oproti loňsku klesl z 33 na 31, přičemž se objevila tři nová zařízení - Benjamin, Levitate a Salabka - a pět jich naopak zmizelo.