Pondělí 1. června 2020svátek má Laura 21 °C polojasno Předplatné LN
Doporučujeme

Nestihli jste koupit droždí? Jak si ho připravit doma a čím ho nahradit, poradí šéfkuchaři

Různé druhy kvasnic. Čerstvé lisované droždí, suché instantní droždí a aktivní... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Poptávka po droždí je nyní v obchodech enormní, i kvůli blížícím se Velikonocům je téměř k nesehnání. Server Lidovky.cz oslovil několik šéfkuchařů,...

Anketa Alena Pecháčková

Koronavirus a restaurace. Stát by měl drobným podnikatelům pomoci, říkají šéfkuchaři

Restaurace (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mnozí z nich nepracují vůbec, někteří se snaží přizpůsobit a během celostátní karantény alespoň jídla rozvážejí. Co šéfkuchaři dělají ve volném čase...

Anketa Alena Pecháčková

Koronavirus a restaurace. Dopady budou katastrofální, mnoho podniků zkrachuje, shodují se šéfkuchaři

Luxusní restaurace, ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Mnozí z nich nepracují vůbec, někteří se snaží alespoň jídla rozvážet, nebo se současné situaci, kdy je v karanténě celá země, přizpůsobit. Co budou...

Rozhovor Praha Alena Pecháčková

Co se stalo, když jsem v Thajsku ochutnal embryo kuřete? Popisovat se mi to nechce, směje se šéfkuchař

Jan Strnad | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil v Anglii a Austrálii, kde se naučil pracovat s mořskými plody. Stávalo se mu dokonce, že za jeden den otevřel až 800 ústřic. „Měl jsem...

Čerstvou ústřici poznáte snadno. Voní a je plná vody, říká šéfkuchař

David Vlášek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ačkoli pracuje hlavně s mořskými plody a ústřicemi, českou kuchyni podle svých slov zbožňuje. „Myslím si, že je opět na vzestupu, v poslední době se...

Rozhovor

V kuchyni jsme ukrývali veksláky, když je naháněli policajti, vzpomíná kuchař z první ‚číny‘ ve Vodičkově

Šéfkuchař Vladimír Suchý | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil v první čínské restauraci, která byla v Praze otevřena v době tuhého socialismu v roce 1958. Vařili zde kuchaři, kteří přijeli z Pekingu a...

Rozhovor Alena Pecháčková

Rada pro mladé kuchaře? Nebuďte pitomci, ego nechte doma a jednejte s lidmi férově, říká šéfkuchař

Šéfkuchař Scott Van Wagenen | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Scott Van Wagenen je rodák z USA a v gastronomii v Berouně začínal podnikat s obyčejným stánkem rychlého občerstvení. To on stojí za dvěma...

Rozhovor Alena Pecháčková

Bílý cukr nepoužíváme ani do dezertů, ani do ostatních jídel, říká šéfkuchař

Ondřej Panoš | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyučil se kuchařem, ale pak se rozhodl studovat hotelový managment. Když však přišla nabídka z AA rosette restaurace v UK, neváhal a kravatu pověsil...

Rozhovor Alena Pecháčková

Na horách dávno nevaří jen hlad. Češi chtějí jíst lépe a česká klasika jim chutná, říká šéfkuchař ze Špindlu

Michal Húska | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Učil se v zahraničí na stážích v michelinských restauracích, v pražské metropoli pracoval v těch nejlepších podnicích a nyní zkouší štěstí na horách,...

Rozhovor

Rýžový koláč, závitky i nakládaná zelenina. Co se jí v Asii při oslavách nového lunárního roku?

Kevin Nguyen Viet | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Už v sobotu bude celá Asie slavit nový lunární rok, kdy se období prasete přehoupne do období krysy. Oslavy nového čínského roku už dávno nejsou...

Rozhovor Praha Alena Pecháčková

Zabijačka v Praze. Prase přivezeme zabité, ale jinak je vše jako na vesnici, říká šéfkuchař

Zabijačka v centru Prahy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Škvarky, jitrnice, prdelačka, ale i slivovice. Již poněkolikáté proběhne na Vinohradech tradiční česká zabijačka. Jak probíhá a proč se přijít...

Recept

Vánoční šnečí menu. Připravte si tradiční vánoční pokrmy doma

Šneci se vrací na české talíře. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař belgické restaurace Bruxx a Vinohradského Parlamentu Jan Pípal radí, jak si připravit šneky z pohodlí domova. Původem francouzskou...

Doporučujeme PRAHA

5 nejlepších bramborových salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů

Přinášíme nejlepší recept na bramborový salát. Vyzkoušejte ho. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Každá rodina má svůj osvědčený recept. My vám přinášíme pět variací salátů podle...

Anketa

Nakládaný kapr, treska, ale i chobotnice. Co večeří na Vánoce šéfkuchaři?

Vánoční klasika - kapr (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kapr a bramborový salát. Klasika českých Vánoc a tradice. Ne ale každá česká rodina ji dodržuje. Server Lidovky.cz se zeptal, co večeří na Štědrý den...

3 recepty na vánočku od českých šéfkuchařů

Vánočka (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vánočku si dělá každá rodina podle svého receptu, který se většinou dědí z generaci na generaci. Pokud byste ale letos chtěli vyzkoušet recept nový,...

Rozhovor Alena Pecháčková

Tělo si řekne samo, co mu chybí. Proto jím, na co mám chuť, říká šéfkuchař Raditsch

Marek Raditsch | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Má pod sebou padesát kuchařů a sestavuje menu pro dvě restaurace. V restauraci Kampa Park, která letos slaví čtvrt století od svého vzniku, vaří...

Rozhovor Alena Pecháčková

Češi si vnitřnosti často nedávají, přitom je to skvělá část zvířete, říkají šéfkuchaři

Saša Pavlovič a Svatopluk Hemmer | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Po Janu Punčochářovi přebrali vedení restaurace Grand Cru dva talentovaní šéfkuchaři - Svatopluk Hemmer a Saša Pavlovič. Dělají spolu už nějaký čas a...

Rozhovor Alena Pecháčková

Žena, která žije s kuchařem, to má těžké. Doma jsme málo a nevaříme tam, lituje šéfkuchař

Jan Ležal | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil v michelinských restauracích v Itálii i Německu. Ačkoli je velmi mladý, je zkušený a nechybí mu odvaha zkoušet a vymýšlet nové postupy a jídla....

Rozhovor Alena Pecháčková

Koprovka je divné jídlo. Trochu sladké, trochu kyselé a bílé, říká indonéský šéf

Ari Munandar | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Do Česka se přistěhoval v roce před dvaadvaceti lety a Prahu si zamiloval, založil zde rodinu a v současnosti pracuje jako šéfkuchař ve vyhlášené ...

Alena Pecháčková

Kuchař světových hvězd: Vařit pro celebrity bylo mnohem jednodušší než pro běžné strávníky

Matteo De Carli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ještě před sedmi lety patřily světové celebrity do jeho každodenního života. Do vaření byl často tak zabraný, že si ani nevšiml přítomnosti a...

Rozhovor

Český zákazník je stále příliš konzervativní. Sám se připravuje o skvělé chutě, říká šéfkuchař

Daniel Holan | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V jeho životopise najdete špičkové pražské podniky jako SOHO, Zdenek’s Oyster Bar nebo Krystal Bistro. V nedávné době se sám podílel na otevření...

Rozhovor Alena Pecháčková

Nejodpornější jídlo? Fermentovaný žralok, který se zakope do země a polije ovčí močí, říká šéfkuchař

Jan Voráček | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jeho láskou je asijská a pacifická kuchyně, okouzlila ho ale i ta peruánská. A sushi? O něm říká, že se člověk technikám přípravy učí celý život. „V...

Rozhovor

‚Kvalitní suroviny jsou vám k ničemu, když nemáte schopné kuchaře’

Jan Volšička | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dlouhé roky pracoval v zahraničí a sbíral tam zkušenosti, jednu dobu pracoval i pro vyhlášeného šéfkuchaře Gordona Ramsayho, o kterém říká, že vůbec...

Rozhovor

Česká kuchyně má světový potenciál. Vaření se stalo smyslem mého života, říká šéfkuchař

Tomáš Horák | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vášnivě rád vaří a maluje. V pražské restauraci Triton, která se nachází v jednom z nejstarších domů na Václavském náměstí můžete obdivovat obojí....

Rozhovor Praha Alena Pecháčková

V Česku je nevraživost mezi šéfkuchaři obrovská, jen se o ní nemluví, říká majitel tří restaurací

Šéfkuchař Štěpán Návrat | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Když jsme spolu dělali rozhovor poprvé, měl šéfkuchař Štěpán Návrat jednu restauraci, dnes má tři a dávno se nesoustředí pouze na sushi, jak tomu...

Anketa Praha/Bratislava

Na hokejovém MS nemusíte přežívat jen na haluškách. Co na Slovensku ochutnat podle šéfkuchařů?

Halušky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Slovenská kuchyně to nejsou jenom halušky s bryndzou. Pokud patříte ke sportovním fanouškům, možná zvažujete v těchto dnech cestu k našim sousedům,...

Rozhovor

Na luštěniny lidé často zapomínají. Cizrna je sice v kurzu, ale co takový hrách, říká šéfkuchař

Lukáš Nevyjel | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

První restauraci otevřel, když mu bylo pouhých 22 let. Tvrdí, že na jídle přesně poznáte, kdo ho připravoval, protože je stejné jako jeho autor. V...

Rozhovor

Nepostradatelná surovina v kuchyni? Určitě cibule, říká šéfkuchař

Ondřej Kynčl | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Gastronomická mapa metropole se rozroste o novou a nejspíše zajímavou adresu. Na pražském Smíchově se koncem dubna otevře restaurace Bockem. „Doufám,...

V pánském elitním klubu. Šéfkuchařka získala jako první Američanka tři michelinské hvězdy

Šéfkuchařka Dominique Crennová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Stala se první ženou ve Spojených státech, která získala hned tři michelinské hvězdy prestižního restauračního průvodce Michelin, dostala se tak jako...

Je fajn, že se o jídle mluví. Ale dělat z něj příliš velkou vědu je zbytečné, říká šéfkuchař

Jiří Nosek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Miluje mořské plody a především ústřice, na českou kuchyň ale dopustit nedá. „Na české gastro scéně se objevují šikovní kuchaři, kteří cestovali a v...

Rozhovor Alena Pecháčková

Dostane samouk z Vietnamu michelinskou hvězdu? V Praze překvapil kombinací Asie se Skandinávií

Šéfkuchař a majitel Christian Duy Chu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Christian Duy Chu se vařit naučil sám a říká, že s českými kuchaři není snadné pracovat. Aktuálně je žhavým kandidátem na michelinskou hvězdu....

Rozhovor

Tapas má tisíce variant, není to jen občerstvení k vínu, říká šéfkuchař

Alfréd Hrdý | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval v několika pražských restauracích, nyní zakotvil v Bistru Provocateur v centru velkoměsta. Menu je zde postavené především a tapas. Dá se...

Šneci, ústřice a tradiční chorvatská rybí polévka. Jak slaví Vánoce šéfkuchaři?

Šneci se vrací na české talíře. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zajímalo by vás, co na Štědrý den večeří šéfkuchaři? A jestli dodržují tradice? Zeptali jsme se několika z nich na to, jak svátky prožívají, a kdo u...

Anketa

Ryba až druhý den, kaštany a 50 kilogramů cukroví. Jak slaví Vánoce šéfkuchaři?

Bramborový salát (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zajímalo by vás, co na Štědrý den večeří šéfkuchaři? A jestli dodržují tradice? Zeptali jsme se několika z nich na to, jak svátky prožívají, a kdo u...

Rozhovor

Na čem si pochutnat? Lidé by měli jíst víc vnitřností a drobů, říká šéfkuchař

Pavel Veltruský | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil pro herečku Julii Roberts či herce Jakea Gyllenhaala, když natáčel film Perský princ. Prošel mnoha zahraničními i českými kuchyněmi, jako jsou...

Alena Pecháčková

Ústřice, slávky i vafle. Belgická kuchyně je skvělá a hosty baví, říká šéfkuchař

Čerstvé ústřice | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Češi přicházejí ústřicím, mušlím, šnekům a čerstvým rybám stále více na chuť. Do pražské belgické restaurace Bruxx se doveze každý měsíc tři tuny...