Rozhovor 4. dubna 2019 5:24

Nepostradatelná surovina v kuchyni? Určitě cibule, říká šéfkuchař

Ondřej Kynčl | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Gastronomická mapa metropole se rozroste o novou a nejspíše zajímavou adresu. Na pražském Smíchově se koncem dubna otevře restaurace Bockem. „Doufám,...

15. března 2019 5:08

V pánském elitním klubu. Šéfkuchařka získala jako první Američanka tři michelinské hvězdy

Šéfkuchařka Dominique Crennová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Stala se první ženou ve Spojených státech, která získala hned tři michelinské hvězdy prestižního restauračního průvodce Michelin, dostala se tak jako...

14. března 2019 5:24

Je fajn, že se o jídle mluví. Ale dělat z něj příliš velkou vědu je zbytečné, říká šéfkuchař

Jiří Nosek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Miluje mořské plody a především ústřice, na českou kuchyň ale dopustit nedá. „Na české gastro scéně se objevují šikovní kuchaři, kteří cestovali a v...

Rozhovor 31. ledna 2019 5:00 Alena Pecháčková

Dostane samouk z Vietnamu michelinskou hvězdu? V Praze překvapil kombinací Asie se Skandinávií

Šéfkuchař a majitel Christian Duy Chu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Christian Duy Chu se vařit naučil sám a říká, že s českými kuchaři není snadné pracovat. Aktuálně je žhavým kandidátem na michelinskou hvězdu....

Rozhovor 30. prosince 2018 6:35

Tapas má tisíce variant, není to jen občerstvení k vínu, říká šéfkuchař

Alfréd Hrdý | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval v několika pražských restauracích, nyní zakotvil v Bistru Provocateur v centru velkoměsta. Menu je zde postavené především a tapas. Dá se...

23. prosince 2018 6:44

Šneci, ústřice a tradiční chorvatská rybí polévka. Jak slaví Vánoce šéfkuchaři?

Šneci se vrací na české talíře. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zajímalo by vás, co na Štědrý den večeří šéfkuchaři? A jestli dodržují tradice? Zeptali jsme se několika z nich na to, jak svátky prožívají, a kdo u...

Doporučujeme 18. prosince 2018 6:00 PRAHA

5 nejlepších bramborových salátů podle našich nejlepších šéfkuchařů

Přinášíme nejlepší recept na bramborový salát. Vyzkoušejte ho. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Štědrovečerní večeře se neobejde bez dobrého bramborového salátu. Každá rodina má svůj osvědčený recept. My vám přinášíme pět variací salátů podle...

Anketa 17. prosince 2018 6:43

Ryba až druhý den, kaštany a 50 kilogramů cukroví. Jak slaví Vánoce šéfkuchaři?

Bramborový salát (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zajímalo by vás, co na Štědrý den večeří šéfkuchaři? A jestli dodržují tradice? Zeptali jsme se několika z nich na to, jak svátky prožívají, a kdo u...

Rozhovor 7. prosince 2018 5:07

Na čem si pochutnat? Lidé by měli jíst víc vnitřností a drobů, říká šéfkuchař

Pavel Veltruský | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil pro herečku Julii Roberts či herce Jakea Gyllenhaala, když natáčel film Perský princ. Prošel mnoha zahraničními i českými kuchyněmi, jako jsou...

26. října 2018 5:05 Alena Pecháčková

Ústřice, slávky i vafle. Belgická kuchyně je skvělá a hosty baví, říká šéfkuchař

Čerstvé ústřice | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Češi přicházejí ústřicím, mušlím, šnekům a čerstvým rybám stále více na chuť. Do pražské belgické restaurace Bruxx se doveze každý měsíc tři tuny...

1. října 2018 6:00 Alena Pecháčková

Košťál brokolice chutná jako kedlubna, listy z květáku dáváme do salátů, říká šéfkuchařka

Růžena Rosie Smolenová | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

K práci šéfkuchařky se dostala v podstatě ze dne na den, ale to, co vám naservíruje, rozhodně stojí za to. Je jí cizí plýtvaní a zákusky dělá i bez...

Rozhovor 21. září 2018 6:25 PRAHA

Neplýtvání jídlem není nový trend. Naše babičky uměly spotřebovat všechno, říká šéfkuchař

Aleš Veselý | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Miluje houbaření, bramboračku s kapustou a tuřín by podle něj Češi měli pěstovat a jíst více. V kuchyni také nemá rád plýtvání. „Snažíme se v kuchyni...

Recept 17. srpna 2018 6:06

Králičí roláda, pyré z červeného zelí, omáčka z řepy podle šéfkuchaře

Králičí roláda, pyré z červeného zelí, omáčka z řepy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Rád vařím z čerstvých surovin. Z oblíbených ingrediencí bych jmenoval mučenku, koriandr a rajčata,“ říká šéfkuchař Jan Horký, který se podělil o...

Rozhovor 10. srpna 2018 6:22

Nejezte o samotě a sladké si dejte před jídlem, radí ajurvédský šéfkuchař

Gary Wright stříhání v salonu omezil na minimum, zato ajurvédskému vaření se... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jediný ajurvédský šéfkuchař u nás a kadeřník britského původu Gary Wright se do Česka dostal oklikou přes Asii. Založil lokální pobočku kadeřnictví...

Rozhovor 13. července 2018 6:00 Praha Alena Pecháčková

Za stav české gastronomie může komunistická lůza, říká kuchař Jakubec

Radek Jakubec | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Miluje tuřín a sladkovodní ryby, o kterých říká, že je Češi příliš neznají a nekonzumují. Pracoval několik let jako kuchař v Londýně, nyní zakotvil v...

Rozhovor 30. června 2018 6:39 Alena Pecháčková

Lidé si jídla neváží. Myslí si, že roste v supermarketech, říká kuchař

Tomáš Torhan | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil v luxusních hotelech a v bratislavské restauraci Le Monde, V Česku vařil v restauraci Kampa park, odkud se dostal i na stáž do norského Osla....

14. června 2018 6:36

SOUTĚŽ: Vyhrajte unikátní kuchařku, na které pracovalo 70 nejlepších českých šéfkuchařů

Marek Raditsch | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přestože česká gastronomie v posledních letech udělala až neskutečný pokrok, elitní šéfkuchaři jsou stále o mnoho kroků napřed. O tom vás přesvědčí...

Rozhovor 29. května 2018 6:59

Jídlo na ohni má jinou chuť i vůni, kam se hrabe trouba, říká šéfkuchař

Místo obvyklých šelem si Přemek Forejt oblíbil motýly: otakárka fenyklového si... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Se šéfkuchařem olomoucké restaurace Entrée Přemkem Forejtem (31) o tom, kdy měl v kuchyni největší trému, proč chce mít restauraci plnou živých...

Rozhovor 27. dubna 2018 6:51 Praha

Když jsem doma, ženu ke sporáku nepustím, říká šéfkuchař

Martin Černý | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nerad plýtvá jídlem a tak raději nakupuje každý den, ze slupek a okrojků masa dělá vývary a omáčky. „Dříve to bylo tak, že se zbytky odvážely jako...

21. března 2018 6:16

Připravte si doma dračí koule podle šéfkuchaře Štifta

Dračí koule | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů....

16. března 2018 6:08

Neuvěřitelný příběh. Promovala z práv s červeným diplomem, nyní je šéfkuchařkou

Zatím posledním dokončeným projektem Jany a jejího týmu je karlínské bistro... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restaurační skupina Ambiente podnikatele Tomáše Karpíška je s michelinským podnikem La Degustation Boheme Bourgeoise, sítí českých hospod Lokál,...

Rozhovor 16. února 2018 6:03

Řízky jsou jako chleba, člověk se jich nikdy nepřejí, říká šéfkuchař

Šéfkuchař David Kalina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyrostl na české kuchyni, kterou miluje, ačkoli ji má nejraději v odlehčené verzi. Nezahuštuje pokrmy moukou a rád vrací na menu jídla, která se z...

Rozhovor 9. února 2018 6:29

Recepty jsou rodinné tajemství. Jednou je zdědí mé děti, říká šéfkuchař

Andy Tan | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Recepty nezveřejňuje, jsou jeho tajemstvím. Většinu z nich zdědil a po něm ho zdědí jeho děti. Mluví pěti jazyky a vařil v restauracích v Indonésii,...

Rozhovor 24. listopadu 2017 6:37 Alena Pecháčková

Vnitřnosti jsou neprávem přehlíženy. Češi se jich trochu bojí, říká šéfkuchař

Petr Hajný | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vaření je jeho velkou vášní, má rád klasickou, poctivou kuchyni a v současné době vaří v restauraci Ateliér Kalina. „Přál bych si, aby veřejnost...

Rozhovor 29. srpna 2017 6:32 PRAHA

Největší nešvar českých restaurací? Špinaví kuchaři a plýtvání potravinami, říká šéfkuchař

Roman Dolejš | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil pro hvězdy NHL i NBA, projezdil celý svět a jako jediný v Česku vařil ruánskou kachnu, jeden z nejluxusnějších a zároveň nebizarnějších pokrmů...

Rozhovor 11. srpna 2017 6:00 Alena Pecháčková

Otevřít restauraci stojí miliony, které se vám nemusí vrátit, říká šéfkuchař

Radim Gerlich | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Evropská kuchyně se špetkou orientu. To je přesně to, v čem vyniká Radim Gerlich - šéfkuchař v restauraci La Loca, kde také prosazuje koncept...

Rozhovor 27. června 2017 6:45 Alena Pecháčková

‘Londýn je gastronomická mekka, restauraci tam mají všichni slavní kuchaři’

Šéfkuchař Petr Kunc | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil po boku michelinských kuchařů, nejvíce zkušeností nasbíral v Anglii, kde mimo jiné vařil i pro zpěváka Eltona Johna či návrhářku Donnu Karan....

2. června 2017 6:48

Vaříme něco mezi smažákem a lanýžem, říká šéfkuchař

Pavel Veltruský | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Koncem loňského roku se u sjezdu 182 v Popůvkách u Brna otevřela nová designová restaurace Signature. Role šéfkuchaře se ujal zkušený Pavel...

24. února 2017 6:13 Alena Pecháčková

Italská kuchyně? Při vaření bych se neobešel bez másla a smetany, říká šéfkuchař

Dalibor Křivánek | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Má slabost pro dobré jídlo, sbírání hub a pro přírodu. Jednou by chtěl mít vlastní včelstvo. Prozatím se ale věnuje italské kuchyni, i když raději...

Recept 17. února 2017 6:09

Recept pro zimní dny? Zkuste králíka na červeném víně

Králík na červeném víně | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Králík patří mezi nejméně tučná masa. A co s ním? Můžete připravit roládu, upéct ho s dijonskou omáčkou, upéct ho na česneku, ale také na víně....

16. února 2017 6:23

Na české kuchyni mi vadí zahušťování moukou, říká šéfkuchař

Marek Šáda | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval po boku nejlepších šéfkuchařů světa a sbíral zkušenosti v New Yorku. Naučil se kombinovat suroviny, které spolu zdánlivě neladí. Na talíři...

Rozhovor 1. prosince 2016 7:46 Alena Pecháčková

'Šéfkuchaři, kteří v kuchyni křičí, jen řeší své mindráky a honí si ego'

Šéfkuchař Pavol Pavlík | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Má rád poctivou kuchyň, ctí všechny suroviny, se kterými pracuje, a na své podřízené nikdy nekřičí. „Chtěl bych časem do menu zahrnout především...

Rozhovor 3. listopadu 2016 5:59

Nechci jídlem plýtvat. I proto mám rád extrakci a fermentaci, říká michelinský šéfkuchař

Yannick Alléno | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Má tři michelinské hvězdy a vaří v jedné z nejlepších francouzských restauraci Cheval Blanc v Courchevel. „Hlavními vodítky při vaření pro mě dlouhou...

Rozhovor 31. října 2016 7:00 PRAHA Alena Pecháčková

Největší nešvar českých restaurací? Nekonečně dlouhé menu, říká porotce z MasterChefa

Marek Fichtner | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pracoval na luxusních zámořských lodích, vařil pro královskou rodinu v Saúdské Arábii nebo v jedné z nejlepších restaurací světa, v kodaňské Nomě. A...

Rozhovor 19. října 2016 7:21

Česká kuchyně má tisíce možností. Odlehčit se dá snadno, říká šéfkuchař

David Kalina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nezahušťuje omáčky moukou, miluje české pokrmy a umí je i skvěle připravit. „Na české kuchyni jsem vyrostl a proto ji mám rád, nejraději mám...

Rozhovor aktualizováno 14:25, 12. 10. 2016 7:25

Raw nebo paleo? Tělo nepotřebuje jen ovoce, ale i kachní sádlo, říká šéfkuchař Kalina

Šéfkuchař Miroslav Kalina | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Miroslav Kalina o tom, že ani v kuchyni se příroda obejít nedá, jak dokáže odhadnout vítěze televizní kulinářské soutěže a proč nikdy...

Najdete na Lidovky.cz