Recept 17. července 2013 7:00

Netradiční nápoje. Zkuste se osvěžit v asijském stylu

Mandarinkovo-maracujový džus | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lassí, ostré mangové daiquiri nebo mandarinkovomaracujový džus. Zkuste si doma připravit netradiční osvěžení a inspirujte se asijskou kuchyní. Které...

Rozhovor aktualizováno 12. 7 10:37, 11. 7. 2013 7:00 Alena Pecháčková

Každý den nové menu? Je to dobrodružství, říká šéfkuchař

Jan Krajč otevřel v Karlových Varech francouzkou restauraci | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil ve Švédsku, Rakousku i ve Spojených státech. Restauraci se ale rozhodl otevřít v Karlových Varech. Nevaří podle stálého menu, ale každý den...

Doporučujeme 4. července 2013 7:00

Kupované, nebo domácí? Jak dělají hranolky šéfkuchaři

Hranolky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak připravují hranolky v předních restauracích? Populizátor vysoké gastronomie Zdeněk Pohlreich přiznal serveru Lidovky.cz, že v Café Imperial...

Rozhovor 3. července 2013 7:00 Alena Pecháčková

Tom Cruise miluje italskou kuchyni, Paul Newman steaky, říká šéfkuchař

Šéfkuchař Roman Hadrbolec | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vařil pro hollywoodské hvězdy, procestoval přes čtyřicet zemí, ale nejvíce mu zachutnala asijská kuchyně. V současné době žije v Praze a podílí se na...

Doporučujeme 2. července 2013 8:00

Označovat polotovary v menu? Nápad je to skvělý, říká Pohlreich

Zdeněk Pohlreich (52), šéfkuchař a průvodce pořadem Ano, šéfe. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Představte si, že byste si v restauraci vybírali oběd podle toho, co mají v kuchyni zrovna čerstvé. Místo páčení informací z obsluhy byste jednoduše...

Doporučujeme 28. června 2013 7:00

Co dětem za vysvědčení? Cukrářky vybírají recepty

Blogerka Tereza vybrala recept letní, sezónní, svěží, atraktivní pro děti a s nízkým obsahem cukru. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Přinesla vám ratolest dnes domů lejstro se samými jedničkami, nebo si naopak potřebujete kvůli vysvědčení zlepšit náladu něčím sladkým? Server...

Rozhovor 9. května 2013 7:00

Jak uvařit nejlahodnější svíčkovou omáčku? Přidejte tymián

Nejlahodnější svíčkovou omáčku vaří Stanislav Dunka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jeho svíčková omáčka je oficiálně nejlepší v Česku. Jaké používá ingredience a jak při přípravě nejoblíbenějšího českého jídla postupuje? "Recept mám...

Rozhovor 12. dubna 2013 7:00

Na valašskou kuchyni nedám dopustit, říká šéfkuchař Pavel Václavík

Pavel Václavík | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Frgál, kyselice nebo trnková omáčka, taková i jiná jídla se nejčastěji vybaví, když se řekne Valašsko. Valašská kuchyně má ale mnohem víc podob....

Rozhovor 4. dubna 2013 7:00

'Vaření pro Obamu? Nesměli jsme k oknům'

Jan Horký | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Připravoval menu pro Baracka Obamu a večeři pro španělskou princeznu. Vařil v Hong Kongu, Singapuru nebo v New Yorku a získal řadu ocenění. V...

Doporučujeme 29. března 2013 16:54 PRAHA Michaela Černá

Je pravý čas na pečení mazance. Máme recept na nejlepší

Bílá sobota - tradiční čas pro pečení mazanců. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Těsto na mazance se tradičně zadělává na Bílou sobotu ráno a na žádném stole by sladký bochánek o Velikonoční neděli neměl chybět. Server Lidovky.cz...

Doporučujeme 29. března 2013 7:00

Jak poznat čerstvá vejce? Šéfkuchař poradí zaručené triky

Vejce. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

K jaru neodmyslitelně patří vejce, symbol nového života, ale také surovina, bez které se na Velikonoce v kuchyni neobejdete. Jak poznat, která jsou...

Doporučujeme 27. března 2013 7:00

Jak připravit velikonoční nádivku? Poradí Roman Vaněk

Velikonoční nádivka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoce jsou skoro za dveřmi a doma na stole by neměla vedle mazance a beránka chybět ani velikonoční nádivka. Server Lidovky.cz oslovil známého...

Rozhovor 13. března 2013 7:00

Nejlepší sezonní suroviny? Jedlé květiny, říká šefkuchař z Chateau Mcely

Jan Štěrba | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jako každý rok připravuje Jan Štěrba v zámecké restauraci Piano Nobile velikonoční menu. Pro koho jej připravuje a kdo do restaurace chodí...

Rozhovor 12. března 2013 7:00 Alena Pecháčková

Když ochutnáte červa, pak sníte cokoli, říká 'hmyzí' kuchař Petr Ocknecht

Petr Ocknecht | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Většina kuchařů nemusí řešit, jestli jim suroviny bzučí, cvrlikají nebo šustí. Průkopník mezi českými šéfkuchaři Petr Ocknecht vaří z hmyzu už deset...

Seriál 9. března 2013 7:00

Ital v kuchyni: Když slyším 'gnoči', můžu se jen smát

Emanuele Ridi | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zíráte do jídelního lístku, obsluha se pomalu blíží a vy jste v koncích? Odhadnete sice, co se asi pod podivně znějícím názvem skrývá, ale slova jako...

7. března 2013 16:00

Jak vařit asijská jídla? Šéfkuchař ze SaSaZu vám poradí

Shahaf Shabtay | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rozhodl se, že napíše kuchařku a povedlo se. Shahaf Shabtay, šéfkuchař SaSaZu, jedné z nejlepších asijských restaurací v Praze, se s milovníky...

26. února 2013 7:00

Kniha českého Jamieho Olivera je třetí nejlepší kuchařskou prvotinou

Sedmnáctiletý Martin Škoda není vyučený kuchař a ani žádný profík, vaření ho zkrátka baví. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Osmnáctiletý Martin Škoda, kterému přezdívají český Jamie Oliver, napsal kuchařku Škoda nevařit s podtitulem Kuchařka plná hudby. Jeho kniha uspěla v...

14. února 2013 7:00

Krokodýlí filet nebo koňská líčka. Co si také můžete objednat?

Filátko z krokodýla (U Bílé krávy) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Omrzel se vám hovězí steak a vaše chuťové buňky touží po nové, neotřelé chuti? Pokud rádi zkoušíte nové či exotické pokrmy, i takové nabízí letošní...

7. února 2013 7:00

Kam na Valentýna? Dejte si luxusní večeři za festivalové ceny

Romantická večeře, ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Zkuste proto vzít svou polovičku do dobré restaurace. Romantický gastronomický zážitek si můžete užít...

Seriál aktualizováno 16:16, 24. 1. 2013 7:00 PRAHA

Kam na poctivé zákusky? Cukrárny, kam chodí i šéfkuchaři

Dort (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Žádný ztužený tuk, který chutná jako modelína, ale poctivé čerstvé máslo. Pravá šlehačka, ne jenom její rostlinná náhražka. Místo přeslazených polev...

Seriál 17. ledna 2013 9:00

Tipy šéfkuchařů: kam pro kváskový chléb a nejlepší koláče?

Chleba (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kdo by čekal, že se poctivá pekařství jednou stanou téměř vzácností? Lidé si mezi sebou vyměňují tipy na malé podniky, kde nenarazíte na rozpékané...

Seriál 11. ledna 2013 7:00

Tipy šéfkuchařů: kde koupit čerstvé pstruhy?

Kde koupit čerstvé pstruhy? Podívejte se na tipy šéfkuchařů | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Už máte plné zuby mraženého filé z poloviny napumpovaného vodou? Přitom i v Česku existují podniky, kde seženete čerstvé a kvalitní rybí maso. A...

Seriál aktualizováno 9:50, 3. 1. 2013 8:06

Kde sehnat nejlepší panenku? Šéfkuchaři radí, kam chodí do řeznictví

šéfkuchař a majitel hostince U Koně Jaroslav Sapík.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Řeznictví, kde najdete jen čerstvé a kvalitní maso od místních dodavatelů. Pekařství s poctivým kváskovým chlebem a ještě teplými rohlíky nebo...

31. prosince 2012 8:00

Jak správně připravit obložené chlebíčky? Rady od odbornice

Humrový chlebíček Paukert. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nového roku bychom se bez něj snad ani nedočkali; když slavíme, slaví s námi. Na nic si nehraje – netváří se jako dietní svačinka, své kalorie hrdě...

Seriál 9. prosince 2012 15:09

Recepty nejlepších restaurací: co vaří v nejlepší restauraci

Koishi fish & Sushi/ Halibut s dýňovým pyré a pěnou z kokosového mléka a jasmínová rýže | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám postupně...

Seriál 8. prosince 2012 8:00

Recepty nejlepších restaurací: jak vaří v hotelu Alcron

Alcron/ Hovězí pupek s bramborovou kaší uzenou na jasmínovém čaji  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

Seriál 7. prosince 2012 15:00

Recepty nejlepších restaurací: muflon s tyrolským špekem

Le Terroir/ Muflon s tyrolským špekem  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

Seriál 6. prosince 2012 15:00

Recepty nejlepších restaurací: královské holoubě z Anjou

Terasa u Zlaté studně/ Královské holoubě z Anjou s karamelizovanou čekankou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

Seriál 5. prosince 2012 15:01

Recepty nejlepších restaurací: zámecká oáza Chateau Mcely

Piano Nobile, Chateau Mcely/ Pstruh s místní sádky s petrželovo-cibulovým pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

Seriál 4. prosince 2012 15:00

Recepty nejlepších restaurací: pečené kuře ze Štěpánovska

La Degustation Boheme Bourgeoise/ Pečené kuře ze Štěpánovska s celerem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

Seriál 3. prosince 2012 15:00

Recepty nejlepších restaurací: jelení svíčková s dýní

V zátiší/ Jelení svíčková s pečenou dýní | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

Seriál 2. prosince 2012 15:00

Recepty nejlepších restaurací: zákusek z hotelu Aria

Coda, Aria Hotel/ Mille-feuille z bílé čokolády s malinovou omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

Seriál 1. prosince 2012 15:00

Recepty nejlepších restaurací: specialita z Obecního domu

Francouzská restaurace, Obecní dům/ Maso z českého býka s francouzskými brambory | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

Seriál 30. listopadu 2012 7:00

Recepty nejlepších restaurací: jak vaří v hotelu Radisson Blu

LA Rotonde, Radisson Blu Hotel/ Pečený vepřový hřbet s pyré ze sladkých brambor a kardamonovou omáčkou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

17. srpna 2012 7:00

Ovocné dezerty na léto. Tři recepty od šéfkuchařů

Čokoládový cheesecake s jahodami. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Ovocný sorbet v horkých dnech osvěží, čokoládový cheesecake a jahodové knedlíky neurazí. Tady jsou tři recepty na jednoduché dezerty od šéfkuchařů...