Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Recept, který stojí za námahu. Jak na hlucké vdolečky?

Drobné koláčky, které se dělají při všech slavnostních příležitostech na Slovácku, nejsou zrovna bezpracné. Vyžadují trpělivost, pečlivost a trochu zkušeností. Výsledek však námaze odpovídá. Kombinace tvarohu, povidel a drobenky poskládaná v jediném soustu je neskutečně lahodná.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Škodák

27. 7. 2018 19:40

Opět zdařilý článek o regionální kuchyni. Ze strany otce pocházíme ze Slovácka a velmi správně píše autorka o tom, kterak je rozmanitá kuchyně tohoto regionu. Naše tetička pocákala ještě vlažné koláče na plechu rozpuštěným máslem s rumem. Když ty koláčky dělali, tak jedna dělala jenom ty důlky a ráno tetička říkaly. Zdál se mně sen, že celý život budu jenom dělat důlky do koláčků a není divu, protože se jich pekly stovky.

0 0
možnosti