1. prosince 2012 15:00 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Recepty nejlepších restaurací: specialita z Obecního domu

Francouzská restaurace, Obecní dům/ Maso z českého býka s francouzskými brambory | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Francouzská restaurace, Obecní dům/ Maso z českého býka s francouzskými brambory | foto: MAFRA - Tomáš Krist, food styling: Michaela Tomišková

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně odkrývat recepty vyhlášených kuchařů z nejlepších restaurací.

Francouzská restaurace Obecní dům

Maso z českého býka s francouzskými brambory (1 porce)

Ingredience:
200 g masa z českého býka, 200 g topinambur, 40 g ratte brambor z Normandie, 5 g pyré z lanýžů, ½; dl portského vína, 1 dl telecího vývaru, 15 g másla, 1 šalotka, 20 g císařských lusků, ½; dl smetany, olivový olej, sůl a pepř

PSALI JSME:

Příprava:
Maso opečeme ze všech stran na másle. Připravíme redukci z telecího vývaru s portským a půlkou nakrájené šalotky. Redukujeme tak dlouho, až v redukci stojí lžička a potom přidáme druhou půlku šalotky a lanýže. Brambory nakrájíme na půlky a orestujeme je na pánvi v olivovém oleji. Topinambury dusíme s máslem dosucha, osolíme, opepříme a rozmixujeme s trochou smetany. Lusky opečeme dokřupava, stačí půl minuty.

Edice 101 Lidových novin

101 nejlepší recepty

Rádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz.

Lidovky.cz

VIDEO: Tři recepty na jednoduché pudinkové dorty
VIDEO: Tři recepty na jednoduché pudinkové dorty

Pudink v hrníčku je klasika, zkuste z něj ale vykouzlit ještě větší dobroty. Co třeba tříbarevnou bábovku, koláčky v zapékací misce anebo dort, kterým okouzlíte na každé dětské oslavě.