8. prosince 2012 8:00 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Recepty nejlepších restaurací: jak vaří v hotelu Alcron

Alcron/ Hovězí pupek s bramborovou kaší uzenou na jasmínovém čaji  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Alcron/ Hovězí pupek s bramborovou kaší uzenou na jasmínovém čaji | foto: MAFRA - Tomáš Krist, food styling: Michaela Tomišková

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně odkrývat recepty vyhlášených kuchařů z nejlepších restaurací.

Alcron Radisson Blu Hotel


Hovězí pupek s bramborovou kaší, uzenou na jasmínovém čaji s Miso omáčkou (4 osoby)

Ingredience:
720 g hovězího pupku, 350 ml zeleninového vývaru, 50 ml sójové omáčky Kikkoman, 50 ml Teriyaki omáčky, 20 g zázvoru, 6 větších brambor, zelené fazolky a chřest na ozdobu, limetové listy, třtinový cukr, jasmínový čaj a rýže

ČTĚTE TAKÉ:

Miso omáčka:
Do zeleninového vývaru přidáme sójovou omáčku, Teriyaki, zázvor, limetové listy a třtinový cukr. Omáčku svaříme na půlku a dochutíme.

Bramborová kaše uzená na jasmínovém čaji:
Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Do hrnce nasypeme trochu rýže (aby zakryla dno) a jasmínového čaje. Brambory slejeme a v cedníku je přichytíme na horní okraj hrnce. Zakryjeme alobalem a necháme udit na plotně při nejmenší teplotě alespoň hodinu.

Hovězí pupek:
Osolíme a opepříme a zprudka opečeme na pánvi. Poté vložíme do předehřáté trouby na 140°C a pečeme 6 až 10 minut podle stupně propečení. Necháme odpočinout, při servírování nakrájíme na plátky přes vlákna. Chřest a fazolky před servírováním krátce povaříme v osolené vodě.

Edice 101 Lidových novin

101 nejlepší recepty

Rádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz.

Lidovky.cz