Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Recepty nejlepších restaurací: co vaří v nejlepší restauraci

Jídlo

  15:09
Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám postupně odkrýval recepty vyhlášených kuchařů. Jak a co vaří v nejlepší restauraci Koishi Fish & Sushi?

Koishi fish & Sushi/ Halibut s dýňovým pyré a pěnou z kokosového mléka a jasmínová rýže foto: MAFRA - Tomáš Krist, food styling: Michaela Tomišková

Koishi Fish & Sushi

Halibut s dýňovým pyré, marinovanou dýní a pěnou z kokosového mléka a jasmínové rýže (10 porcí)

Ingredience:
Halibut 1500 g, Olivový olej 100 g, sůl, pepř

Halibuta osolit, opepřit a upéct na olivovém oleji

Dýňové pyré s curry
Máslo 100 g, šalotka 2 ks, středně velká dýně Hokkaido, bílé víno 200ml, smetana 100 ml, 2 čajové lžičky curry, cukr, sůl

ČTĚTE TAKÉ:

Na másle zpěnit šalotku, přidat dýni nakrájenou na kostky a spotit ji, přidat curry, zalít bílým vínem a svařit. Přidat smetanu, cukr, sůl a rozvařit a potom rozmixovat na pyré

Marinovaná dýně
Středně velká dýně Hokkaido, vinný ocet 350 ml, šampaňské 350 ml, kuřecí vývar 200 ml, 5 čajových lžiček curry, cukr 350 g, sůl

Dýni nakrájet na špalíčky, zavařit všechny suroviny a dýni krátce povařit na skus

Pěna z kokosového mléka a jasmínové rýže
Máslo 100 g, dvě šalotky, jasmínová rýže 150 g, bílé víno 400 ml, kuřecí vývar 800 ml, kokosové mléko 800 ml, smetana 400 ml, šťáva z jedné lunetky, citronová verbena, jedna lžička třtinového cukru

Šalotku a jasmínovou rýži spotit na másle, zalít bílým vínem a svařit. Přidat kuřecí vývar a kokosové mléko a povařit deset minut. Dochutit limetkovou šťávou, třtinovým cukrem a citronovou verbenou.

Edice 101 Lidových novin

101 nejlepší recepty

Rádi vaříte? Ve svém iPadu nebo iPhonu se můžete inspirovat nejlepšími recepty michelinského kuchaře Romana Pauluse. Stáhněte si v AppStoru aplikaci Edice 101 Lidových novin. Více také na 101.Lidovky.cz.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...