Recept 16. ledna 2019 5:07

Sto let starý recept. Vyzkoušejte filet z jihočeského sumce a pečené zámecké brambory

Filet jihočeského sumce s omáčkou z vína a zeleniny, pečené zámecké brambory,... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Název receptu je sice dlouhý, ale v kuchyni ho zvládne skoro každý. O recept na filet jihočeského sumce s omáčkou z vína a zeleniny, pečené zámecké...

Recept 24. prosince 2018 12:00

Tradiční večeře? Zkuste sto let starý recept na kapra na černo

Zkuste sto let starý recept na kapra na černo | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kapr na černo se u nás v rodině vaří prakticky odjakživa. Recept pochází z Pražské - holešovické části rodinných předků, a jeho podoba byla přes více...

Recept 24. prosince 2018 6:37

Šneci s estragonem a černým kořenem podle šéfkuchaře

Šneci. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dříve se v Česku o Vánocích jedli šneci, tato tradice sice vymizela, ale dnes se pomalu vrací. Jak si je připravit? Zkuste recept šéfkuchaře Tomáše...

23. prosince 2018 6:11

Vánoční polévka se šneky a česnekem. Jak na ni, poradí šéfkuchař

Polévka se šneky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Původem francouzskou pochoutku připravuje zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci vařili už za dob první republiky, kdy...

12. listopadu 2018 6:40

Býčí žlázy se vrací do restaurací. Je o co stát a jak si je můžete uvařit i doma?

Býčí žlázy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Restaurace, které býčí žlázy nabízely za minulého režimu, byly od druhé do čtvrté cenové skupiny a samotné žlázy se nacházely v kolonce předkrmů a...

10. listopadu 2018 5:18

Pečená husa s jablky a červeným zelí podle šéfkuchaře Radka Davida

Pečená husa s jablky a červeným zelí podle šéfkuchaře Radka Davida | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Svatomartinské hody vrcholí a proto jsme pro vás zjistili recept na pečenou husu s jablky a červeným zelí od jednoho z nejlepších českých šéfkuchařů...

Seriál 16. října 2018 6:00

VIDEORECEPT: Candát a máslová dýně na několik způsobů

Candát a dýňové pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi českou kuchyni, ale někdy se vám zdá těžká? Vyzkoušejte recepty šéfkuchaře Igora Chramce z restaurace V zátiší. A protože se s dýněmi...

Recept 12. října 2018 6:19

Jak ohromit na rodinné oslavě? Připravte dušenou jehněčí plec podle šéfkuchaře Davida

Dušená jehněčí plec s červeným vínem, kořenová zelenina s houbami, růžičková... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Na talířích se na podzim objevuje jehněčí čím dál tím častěji. Jak ho ale připravit tak, abyste ohromili návštěvu či rodinu? Vyzkoušejte recept...

9. října 2018 6:29

VIDEORECEPT: Česká klasika jinak. Jak na restované hřiby s libečkovým podmáslím?

Restované houby, pomalu pečený celer a libečkové podmáslí | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte rádi českou kuchyni, ale někdy se vám zdá těžká? Vyzkoušejte recepty šéfkuchaře Igora Chramce z restaurace V zátiší. A protože houby rostou,...

8. října 2018 6:34

Kančí maso, hrušky a kaštany. Jak na kančí hřbet s nádivkou poradí šéfkuchař

Kančí hřbet s kaštanovo-perníkovou nádivkou a hruškovým pyré | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Zvěřina je v Česku čím dál tím oblíbenější. Kančí maso obsahuje více tuku než spárkatá zvěř, ve srovnání s běžným vepřovým masem je však pevnější,...

Recept 30. září 2018 6:51

Něco na zahřátí. Připravte si dýňovou polévku se semínky podle šéfkuchaře

Dýňová polévka se semínky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýňových polévek není nikdy dost. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Aleše Veselého z nově otevřeného Belcredi Bistra.

Recept 23. září 2018 6:36

Podzimní večeře? Vyzkoušejte dýňové noky s houbami podle šéfkuchařky

Dýňové noky s houbami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dýňová sezóna je v plném proudu. V kuchyní se dýně dávno nevyužívají jen na kompot, jak tomu bylo dříve. Dají se z nich udělat polévky, placky i...

20. září 2018 15:32

Vegetariánský burger? Zkuste recept šéfkuchařky s halloumi sýrem

Halloumi burger | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dali byste si burger, ale nejíte maso? Nevadí, můžete vyzkoušet variantu s halloumi sýrem a portobello žampiony podle šéfkuchařky Růženy Smolenové z...

9. září 2018 6:54

Lehká a delikátní večeře? Zkuste ‚lososovitého pstruha‘ s koprem a brokolicí

Lososový pstruh, brokolice, mandle, citron, kopr | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco výjimečného? Lososovitý pstruh je mnohdy lepší než losos, ve skutečnosti jde o přírodními látkami „dobarveného“ pstruha duhového....

6. září 2018 5:59

Podzim volá. Připravte si dýňové consommé s feta sýrem podle šéfkuchaře

Připravte si dýňové consommé s feta sýrem podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sychravé počasí nám zanedlouho zaklepe na dveře. Máte chuť na něco výjimečného, co vás zahřeje? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marka Šády z restaurace...

30. srpna 2018 6:37

Jak na vepřový hřbet s jelítkem a cizrnou? Zkuste recept šéfkuchaře

Pečený vepřový hřbet, jelítko, konfitované batáty a brambory, opečená karotka s... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Českou kuchyni má rád. Někdy ji dokonce zakomponuje do svých pokrmů, samozřejmě podle fantazie a moderní úpravy, zachovat chce ale „českou“ chuť....

Recept 27. srpna 2018 6:10

Marinovaná hruška se sladem a nugátem podle Romana Pauluse

Marinovaná hruška se sladem a nugátem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Roman Paulus si myslí, že česká gastronomie je na vzestupu. Sám k tomu svým kuchařským umem přispívá. Vyzkoušejte jeden z jeho dezertů -...

Recept 17. srpna 2018 6:06

Králičí roláda, pyré z červeného zelí, omáčka z řepy podle šéfkuchaře

Králičí roláda, pyré z červeného zelí, omáčka z řepy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Rád vařím z čerstvých surovin. Z oblíbených ingrediencí bych jmenoval mučenku, koriandr a rajčata,“ říká šéfkuchař Jan Horký, který se podělil o...

26. července 2018 6:54

Pečený lilek, pyré a tonka fazole podle šéfkuchaře Romana Pauluse

Pečený lilek, pyré a tonka fazole | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař Roman Paulus si myslí, že česká gastronomie je na vzestupu. Sám k tomu svým kuchařským umem přispívá. Vyzkoušejte jeden z jeho receptů -...

Recept aktualizováno 21. 8 11:38, 12. 7. 2018 6:25

Mlsejte zdravě. Zkuste čokoládový dort bez cukru a mouky

Čokoládový dort bez cukru a mouky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dopřejte si čokoládový dort bez cukru a mouky podle cukrářky Lenky Neradové z restaurace Hergetova Cihelna.

9. července 2018 6:37

Osvěžte se v teplých dnech. Zkuste melounový salát s fetou podle šéfkuchaře

Melounový salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Saláty jsou do horkých letních tou nejlepší volbou jak k lehkému obědu, tak i večeři. Navíc existuje nespočet kombinací, jak si vytvořit tuto zdravou...

Recept 8. července 2018 6:34

Dezert, který potěší i celiaky. Zkuste osvěžující tapiokový puding

Tapiokový puding | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Léto svádí k lehkých osvěžujícím dezertům. Připravte si jeden takový i doma. Tapiokový puding s mangem vás nadchne jiskřivou chutí, navíc nijak...

6. července 2018 6:00

Fish and chips s teplou tatarskou omáčkou rajčaty a hráškem podle šéfkuchaře

Fish and chips s teplou tatarskou omáčkou rajčaty a hráškem podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického a výjimečného? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Vojtěcha Vaclavíka z Hergetovy Cihelny na britskou specialitu fish and...

Recept 27. června 2018 6:27

Jahody a rajčata v polévce? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře

Rajčatová polévka s mátou a jahodami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vyzkoušejte letní osvěžující polévku podle šéfkuchaře Petra Šmrhy z restaurace „home by UNIC“. Tato studená polévka je velmi jednoduchá na přípravu a...

Recept 20. května 2018 6:20

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli. Jak na ně?

Krevety v kokosovém mléce s mangem a chilli | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco výjimečného? Vyzkoušejte recept Hynka Vávry z restaurace Hliněná Basta na krevety v kokosovém mléce.

22. dubna 2018 6:24

Uzené kachní prso s kačenkami, estragonem a pošírovaným vejcem. Jak na to?

Uzené kachní prso s kačenkami, estragonem a pošírovaným vejcem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kačenka česká má výraznou vůni a jemnou, lahodnou chuť a sluší jí stejná úprava jako smržům ve smetanových omáčkách či s masem. Zkuste ji připravit...

Recept 12. dubna 2018 6:14

Připravte si thajský salát Som Tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta

Připravte si thajský salát Som tam podle šéfkuchaře Jiřího Štifta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů....

Recept 2. dubna 2018 6:19

Pochoutka našich babiček. Jak na domácí škvarkové pagáče?

Škvarkové pagáče | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Škvarkové placky pochází pravděpodně z Maďarska, stejně tak jsou ale doma na Slovensku, kde se jim říká pagáče. Jak si je připravit doma?

Recept 1. dubna 2018 6:59

Připravte si jarní kuřátko s kopřivami a jarní cibulkou

Jarní kuřátko s kopřivami | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek? Právě na takové pokrmy se zaměřil šéfkuchař Petr Šmrha z restaurace home by Unic. Vyzkoušejte baby...

Recept 25. března 2018 6:37

Vítání jara. Připravte si skvělou řeřichovou polévku podle šéfkuchaře

Řeřichová polévka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Velikonoční menu plné zelených jarních bylinek? Právě na takové pokrmy se zaměřil šéfkuchař Petr Šmrha z restaurace home by Unic. Vyzkoušejte...

21. března 2018 6:16

Připravte si doma dračí koule podle šéfkuchaře Štifta

Dračí koule | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud jste se zamilovali do asijských pokrmů jednoho z našich nejlepších šéfkuchařů Jiřího Štifta, můžete si doma vyzkoušet jeden z jeho receptů....

10. ledna 2017 14:50 BRNO

Letošní Grand restaurant festival nabídne barokní kuchyni typickou pro urozené

Grand restaurant festival letos speciálně i pro vegetariány. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Baroko na talíři je tématem osmého ročníku Grand restaurant festivalu, který nabízí lidem k ochutnání vysokou gastronomii.

Seriál 9. prosince 2012 15:09

Recepty nejlepších restaurací: co vaří v nejlepší restauraci

Koishi fish & Sushi/ Halibut s dýňovým pyré a pěnou z kokosového mléka a jasmínová rýže | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám postupně...

Seriál 8. prosince 2012 8:00

Recepty nejlepších restaurací: jak vaří v hotelu Alcron

Alcron/ Hovězí pupek s bramborovou kaší uzenou na jasmínovém čaji  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

Seriál 7. prosince 2012 15:00

Recepty nejlepších restaurací: muflon s tyrolským špekem

Le Terroir/ Muflon s tyrolským špekem  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

Seriál 6. prosince 2012 15:00

Recepty nejlepších restaurací: královské holoubě z Anjou

Terasa u Zlaté studně/ Královské holoubě z Anjou s karamelizovanou čekankou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Každá restaurace z top desítky Grand Restaurant 2013 nám svěřila jeden ze svých nejlepších unikátních receptů. Server Lidovky.cz vám bude postupně...

Najdete na Lidovky.cz