Neděle 9. května 2021svátek má Ctibor 4 °C polojasno Předplatné LN

Avokádový chilli toast. Jak na rychlou večeři či víkendovou snídani poradí šéfkuchař

Avocado chilli jam toast | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Také milujete avokádo? A co teprve, když se přidá chilli, granátové jablko a bylinky. Jak na takový avokádový chilli jam toast vám poradí šéfkuchař...

Recept

Hovězí Massaman kari. Jak na thajskou lahůdku podle šéfkuchaře

Massaman kari | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Massaman kari je oblíbený sytý pokrm původem z Thajska. Skvěle chutná právě v zimě. Jak si ho připravit doma vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat,...

Recept

Smažené nudle, vejce a krevety. Jak na Pad Thai podle šéfkuchaře?

Pad Thai Koong | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pad Thai je thajský nudlový pokrm, který se v Asii běžně prodávaný jako rychlé občerstvení i jako hlavní chod v restauracích. Jak si ho připravit...

aktualizováno 6:20

Vitamin D v konzervě. 4 recepty, které vykouzlíte ze sardinek

Sardinky (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Sardinky ve vlastní šťávě se mezi potravinami v konzervách řadí k „superpotravinám“. Dlouho vydrží a jsou plné vitaminu D, který je v současné době...

Recept aktualizováno 15:44

Kuře supréme s šafránovým rizotem a chřestem podle šéfkuchaře

Kuře supréme s šafránovým rizotem a chřestem podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak na kuře supreéme? Pojem supréme se vztahuje ke způsobu naporcování masa. Jedná se o prsa zároveň s křídlem. Jestli jste ho nikdy nezkoušeli, máme...

Recept

Jak na kalamáry? Příprava je snadná, důležitý je hlavně pepř, říká šéfkuchař

Kalamáry se solí a pepřem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Kalamáry se solí a pepřem jsou klasikou. Jejich příprava je jednoduchá a nedá se na ní skoro nic zkazit. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Štěpána...

Recept

Ostrá kokosová polévka s nudlemi. Jak na lahůdku z Malajsie poradí šéfkuchař

Ostrá kokosová polévka s nudlemi (laksa) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Máte chuť na něco exotického? Zkuste ostrou polévku z Malajsie. Příprava není extra složitá a pokud máte rádi pálivé pokrmy, budete nadšeni. O recept...

Recept

Thajský salát s hovězím masem a mangem. Jak na něj?

Thajský salát s hovězím masem a mangem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Milovníci thajské kuchyni tento salát dobře znají. Je lehce pálivý a mango s masem vytváří dokonalou chuť. Jak na něj poradí šéfkuchař Štěpán Návrat...

Recept

Jednoduchá a exotická. Uvařte si thajskou polévku s hlívou ústřičnou

Jednoduchá a exotická. Uvařte si thajskou polévku s hlívou ústřičnou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Thajská kokosová polévka s houbami je opravdovou delikatesou. Mohlo by se zdát, že na polévky už je příliš teplo. Opak je ale pravdou. Horká polévka...

Recept

Krevety s mangem, chili aioli, kešu a křupavou tempurou. Jak na ně?

Krevety s mangem, chili aioli, kešu a křupavou tempurou. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lahodné maso tygřích krevet připravených v rozmanitých chuťových variacích bude hlavní ozdobou zimního menu v Hergetově Cihelně. Pokud se vám nechce...

Recept

Krevety, shiitake houby, koriandr a červené kari. Zkuste recept šéfkuchaře

Tygří krevety s risottem z červeného curry, shiitake houbami a koriandrem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lahodné maso tygřích krevet připravených v rozmanitých chuťových variacích bude hlavní ozdobou zimního menu v Hergetově Cihelně. Pokud se vám nechce...

Recept

Krevety s mangem a chilli, křupavou tempurou a sojovým dresinkem

Krevety s mangem a chlii, křupavou tempurou a sojovým dresinkem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Lahodné maso tygřích krevet připravených v rozmanitých chuťových variacích bude hlavní ozdobou zimního menu v Hergetově Cihelně. Pokud se vám nechce...

Recept

Filet pražmy se salátem z pečených paprik, rajčat a fazolí Borlotti

Filet pražmy se salátem z pečených paprik, rajčat a fazolí Borlotti | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Doráda neboli pražma královská je ryba-dravec s bílým masem a zřetelnými, pevnými kostmi. její příprava je velice jednoduchá, neboť je sama o sobě...

Trochu exotiky. Jak na salát s chobotnicí, poradí šéfkuchař

Chobotnicový salát | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chobotnice je stále ještě exotická surovina, kterou doma často nepřipravujeme. Pokud byste ale dostali chuť zpestřit si jídelníček, tady je recept...

Slavná kremšnita ze slovinského Bledu. Jak na ni, poradí šéfkuchař

Kremšnita | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Připravuje se už desítky let, přesněji od roku 1953. Právě tehdy ho na březích slavného bledského jezera poprvé vyrobil šéfcukrář Hotelu Park Ištvan...

Co na talíř na Nový rok? Čočkovou polévku s kari podle šéfkuchaře

Polévka z červené čočky s kari | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

„Čočkovou vaříme klasicky s uzeným, ale častěji indickou s kari,“ říká šéfkuchař Hynek Vávra z restaurace Hliněná Bašta. A jak na ni? Tady je jeho...

Recept

Křupavá rybí tradice. Jak na kapří hranolky, poradí Jan Punčochář

Se zelím. Kapří hranolky dobře doprovodí klasický bramborový salát, ale třeba... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pokud byste letos štědrovečerní menu rádi trochu oživili, ale současně se nechcete vzdát klasiky v podobě smaženého kapra, vyzkoušejte kapří...

Krémová rybí polévka a kroketa s uzenou treskou podle šéfkuchaře

Krémová rybí polévka a kroketa s uzenou treskou podle šéfkuchaře | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Pakliže vám kapří polévka nechutná, máte mnoho variant, ze který si na štědrovečerní stůl můžete vybrat. Zkuste třeba připravit smetanovou rybí...

Recept

Vánoční šnečí menu. Připravte si tradiční vánoční pokrmy doma

Šneci se vrací na české talíře. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Šéfkuchař belgické restaurace Bruxx a Vinohradského Parlamentu Jan Pípal radí, jak si připravit šneky z pohodlí domova. Původem francouzskou...

Recept

Šneci po Burgundsku. Jak na vánoční pochoutku, poradí šéfkuchař

Šneci po Burgundsku | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete se o Vánocích pustit do přípravy šneků? Abyste nasytili čtyři osoby, je potřeba koupit 48 šneků a vyhradit si tak sedm hodin na přípravu. Jak...

3 recepty na vánočku od českých šéfkuchařů

Vánočka (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vánočku si dělá každá rodina podle svého receptu, který se většinou dědí z generaci na generaci. Pokud byste ale letos chtěli vyzkoušet recept nový,...

Recept

Vosí hnízda podle šéfkuchaře: důležitý je rum a změklé máslo

Vosí hnízda (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chystáte se letos dělat vosí hnízda poprvé a nevíte, jak na ně? Tady je recept šéfkuchaře Svatopluka Hemmera z restaurace Grand Cru. Nechte se...

Šneci se vracejí na vánoční stoly. Jak na šnečí tartiflette poradí šéfkuchař

Šneci. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete letos na vánoční stůl položit něco speciálního? Připravte své rodině či hostům šneky. Není to nic těžkého, jejich přípravu zvládne každý. Jak...

Recept

Bezmasé italské těstoviny snadno rychle

Bezmasé italské těstoviny snadno rychle | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rychlá pasta pochoutka, kterou si doma připraví i méně zdatní kuchaři. Na přípravu vám stačí několik základních surovin, které koupíte v obchodě za...

Recept

Jak na thajské červené kari, poradí šéfkuchař

Thajské červené kari s tofu | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak je možné, že asijské jídlo je tak jednoduché a přitom chuťově výrazné? Tajná přísada, která způsobuje explozi chutí, se jmenuje kari pasta. Jak...

Recept

Kuřecí vývar se zeleninou s domácími nudlemi a masovými knedlíčky podle šéfkuchaře

Kuřecí vývar | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Čím jemněji zeleninu nakrájíte, tím více přidá vývaru svou barvu a chuť. Kuřecí skelety pečte v troubě, aby vývar získal svou barvu a chuť. Není...

Recept

Jak připravit chutnou koprovku, poradí šéfkuchař

Koprová omáčka | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Tradiční české jídlo, které rozděluje národ na dvě poloviny. Koprovku si buď zamilujete, nebo jí na chuť nikdy nepřijdete. Šéfkuchař Daniel Holan z...

Recept

VIDEO: Řízečky po asijsku v panko strouhance. Jak na ně?

Řízečky po asijsku | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Vepřová panenka na asijský způsob? Vyzkoušejte řízečky po asijsku obalené v japonské panko strouhance. Jak na ně vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat.

Recept aktualizováno 9:44

VIDEO: Red Curry Duck. Jak na thajské kari s kachnou?

Red Curry Duck | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak je možné, že asijské jídlo je tak jednoduché a přitom chuťově výrazné? Tajná přísada, která způsobuje explozi chutí, se jmenuje kari pasta. Jak...

Recept

VIDEO: Voňavé koření a tajná přísada. Jak na kari pastu?

Základní surovinou na kari je pasta | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Jak je možné, že asijské jídlo je tak jednoduché a přitom chuťově výrazné? Tajná přísada, která způsobuje explozi chutí, se jmenuje kari pasta. Lze...

Italové v kuchyni: Jak na grilovaného pstruha?

Grilovaný pstruh s mátovou cuketou | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš...

Ochlaďte se v horkých dnech a vyzkoušejte jahodové gazpacho

Jahodové gazpacho | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Chcete si ještě o chvíli prodloužit léto? Počasí venku k tomu přímo pobízí. Pakliže jste si zmrazili jahody, budou se vám hodit. Přinášíme recept na...

Seriál

Italové v kuchyni: Jak na měkkého kraba se salátem?

Měkký krab se salátem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš...

Připravte si vlastní libečkový olej, v kuchyni ho oceníte

Libečkový olej | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Není nic jednoduššího než si připravit libečkový olej, přitom ho v kuchyni velmi oceníte. Jak na něj vám poradí šéfkuchař Štěpán Návrat z restaurace...

Recept

Italové v kuchyni. Jak na makrelu se salátem z grilovaných paprik?

Makrela se salátem z grilovaných paprik a piniovými oříšky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš...

Bez ovocných knedlíků není české léto. Jak na ně podle šéfkuchaře?

Jahodové knedlíky | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

V žádné jiné zemi se sladká jídla nepodávají coby hlavní chod s takovou samozřejmostí jako u nás. A ovocné knedlíky jsou letní klasikou. Jak na ně...