Čtvrtek 26. listopadu 2020svátek má Artur 2 °C zataženo Předplatné LN

Diskuse k článku

Recepty z kuchařky učňů: knedlíky z prášku či špagety s kečupem

Kuřecí maso s rozinkami a jablky, polévka s lančmítem a smažené párky v těstíčku. Takové lahůdky už možná za pár let najdete na jídelních lístcích českých restaurací. Ve škole se je totiž učí připravovat mladí kuchařští učni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Rohan 24.5.2013 12:10

Špagety s kečupem

jsem si kdysi dělal v pronajaté garsonce, kde jsem měl jen jeden hrnec. Kdyby mi to ale přinesli v restauraci, hodil bych jim to na hlavu. Doma ať si každý vaří jak chce a co chce, podle svých možností a schopností. Ale když jdu do restaurace, jdu tam s vědomím, že dostanu kvalitní a dobré jídlo, které si vychutnám. Proč bych chodil do restaurace na jídlo, které dělají ještě hůř než já?

M. Starý 24.5.2013 12:01

Hezké "píárko"

na knihu Zdeňka Pohlreicha "Vařte jako šéf". Včera se do Runštukovy knihy "Receptury teplých pokrmů" opřel pan Vaněk a hned večer nám na Primě představil svoji novou kuchařku ve stejnojmenném seriálu její autor.

Proč ne, když pro propagaci výstavy o M.M. se nechá "zmizet" i kamion...

L. Velan 24.5.2013 20:11

Re: Hezké

když kritizuješ české hospody, vždycky trefíš do černého. Knížky od Vaňka vřele doporučuji.

W. Wexlo 24.5.2013 10:20

Kuchař a kuchař

Ona je restaurace a restaurace,kuchař a kuchař obojí vypadá dost podobně,ale ve skutečnosti v tom nemůže být vetšího rozdílu.Do restaurace,kde vaří takový neznalý hovado,že dělá polévku z lanšmítu a knedlíky z prášku,a v menu má špageti s kečupem bych se nikdy nevrátil. A o tom to je a hlavně bude.Pokud Vám v restauraci nedokáží uvařit a předložit lepší jídlo,než zvládnete Vy sám doma,tak to není dobrý kuchař a ani restaurace.


Den se zaměstnanci pohřební služby: poslední rozloučení má dnes jiná pravidla

Tělo je nejprve pečlivě vydezinfikováno a následně uloženo do rakve. V ­té... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium MF DNES rozptyluje mýty o pohřebnictví v době koronaviru. Pohřeb do země možný je, i když se úplně nedoporučuje. O čem...

Jak vydržet v ledové vodě? Finta je jednoduchá, popisují otužilci

S otužováním začali letos Špačkovi. Oblíbili si Konventský rybník, kde si mohou... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Klepat se zimou tak, že si nedokážete zavázat ani tkaničky u bot, a přitom se tomu smát? I to dokáže koupání v ledové...

Miliardář Dědek o Pardubicích, krizi, (ne)fungování extraligy i Jágrovi

Petr Dědek, majitel HC Dynamo Pardubice. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Jeho jmění se odhaduje na čtyři miliardy korun, podle magazínu Forbes je 54. nejbohatší Čech. Na přelomu roku se Petr...