náhledy
Obereme tymiánové lístky z větviček a smícháme je s olivovým olejem a špetkou mořské soli a dokonale rozmixujeme. Hotový tymiánový olej také zatím odložíme. Pokud ho nespotřebujeme všechen, klidně si ho uchováme a později podáváme jen tak s bílým pečivem.
Autor: dagmar heřtová, tasteyjourney.com
Oloupaná cherry rajčata vložíme do menšího hrnce, přidáme med a zahřejeme vše na mírném ohni, pomalu a opatrně mícháme, aby se rajčata glazovala. Jakmile med zhoustne, přidáme máslo, zamícháme akdyž se rozpustí, sejmeme z ohně.
Autor: dagmar heřtová, tasteyjourney.com
Nejdříve blanšírujeme cherry rajčata ve vroucí vodě po dobu cca 20-30 sekund, vyjmeme je a ponoříme ihned do ledové vody, abychom odstranili slupku. Je dobré přidat do vody i kostky ledu, aby zchlazení bylo opravdu prudké. Po vyjmutí je osušíme, oloupeme a opět lehce osušíme a dáme stranou.
Autor: dagmar heřtová, tasteyjourney.com
Glazovaná rajčata s medem, kozím sýrem a pikantními kapary završí voňavý tymiánový olej, do kterého se namáčí bílý chleba.
Autor: dagmar heřtová, tasteyjourney.com
Řecké vábení. Cherry rajčata s kozím sýrem, tymiánem a medem
Autor: dagmar heřtová, tasteyjourney.com