Ředkvičková pomazánka
Suroviny
- 150 g ředkviček
- 150 g smetanového krémového sýru (Goldessa, Philadelphia, žervé aj.)
- 50 g modrého sýru (nivy, gorgonzoly, rokfóru aj.)
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
Postup: Z ředkviček odřízněte listy a kořínek. Omyjte je a osušte. Očištěné ředkvičky nastrouhejte najemno a vymačkejte od přebytečné tekutiny (aby pomazánka nebyla příliš řídká). Smíchejte je s krémovým sýrem, rozdrobeným modrým sýrem a rozdrceným česnekem. Ochuťte solí a pepřem.
Pomazánku podávejte vychlazenou, s kousky čerstvé zeleniny (skvělý je třeba řapíkatý celer, pokud máte rádi) nebo plátky oblíbeného pečiva (třeba jogurtovým či semínkovým chlebem). Zakrytá, uložená v lednici vydrží několik dní.
Lucie Grusová o soběVaření jídla mě provází od dětství, bavilo mě už jako malou holku. Mé počátky ale nebyly o vaření zdravého jídla. Naopak. Ke kvalitní stravě jsem se musela prokousat hodně špatným jídlem. Následné zdravotní potíže a nadváha mě donutily podívat se na potraviny z nového úhlu. Začala jsem se v oblasti stravování vzdělávat. Zjišťovat, jaký dopad na mé tělo mají jednotlivé suroviny, objevila jsem nový svět vaření. Váha začala po mnoha neúspěšných pokusech výrazně klesat, zdravotní potíže zmizely. Dnes vím, že strava bez lepku, Paleo nebo Primal je pro mě správnou cestou. Není podstatné jakou “nálepku” stravování dáte. Není to dieta, ale důležitá pravidla a doporučení. Podstatné je, jak na mé tělo jídlo působí, jestli mi energii a zdraví dává, nebo bere. Více se dozvíte na webových stránkách. |