náhledy
Značka Ze Stodoly vznikla na začátku roku 2018. Tradice farmaření se však v rodině udržuje již po několik generací. Díky zkušenostem s pěstováním rostlinných plodin je věnována výrobě potřebná pozornost a péče.
Autor: Ze Stodoly
Za studena lisované oleje se, jak již plyne z názvu, lisují za nízkých teplot. To ovlivní nejen zachování výrazné chuti a vůně, které jsou specifické pro každý druh oleje, ale také zachování zdravých, tělu prospěšných, látek.
Autor: Ze Stodoly
Kristýna Nováková
Autor: Ze Stodoly
Za studena lisované oleje
Autor: Ze Stodoly
Řepka obecně je nezemědělskou veřejností vnímána negativně, což často způsobují zavádějící informace, ale v mnohém je jí křivděno. Řepka má v osevním postupu nezastupitelné místo, neboť se řadí do skupiny plodin, které opouští půdu v lepším stavu, než byla půda na začátku
Autor: Ze Stodoly
Rodina Novákových z Jívoví se rozhodla tyto zdravé oleje lisovat, a vytvořila tak nový regionální produkt z Vysočiny. Značka Ze Stodoly vznikla na začátku roku 2018.
Autor: Ze Stodoly
Její rodina se věnuje pěstování máku, lnu, řepky, ale i brambor a kmínu. Z prvních tří surovin na farmě lisují za studena oleje.
Autor: Ze Stodoly
Makový olej má typicky makovou chuť, s ostatními oleji si jej rozhodně nespletete. Na akcích dáváme na ochutnávání olejů chleba, který si zákazníci do konkrétního oleje namočí.
Autor: Ze Stodoly