130 let
Restaurace Everest: skvělá indie na špatné adrese

Restaurace Everest: skvělá indie na špatné adrese

Recenze

Restaurace Everest: skvělá indie na špatné adrese

Jídlo
  •   7:00
Nesídlí zrovna na vybrané adrese. V bloku činžáků na plzeňské Roudné se trochu ztrácí a malůvka na čelní zdi ještě pořád láká do „rybářské krčmy“, která tu bývala před lety. Přesto si indickonepálská restaurace Everest nemůže na malou návštěvnost stěžovat.

To, co jí chybí, pokud jde o první dojem, totiž bohatě vynahrazuje po ostatních stránkách. Interiér nijak nevybočuje z rámce daného žánru, ačkoli bývalou rybárnu v sobě nezapře. Nepálská obsluha je asijsky ultramilá a bez potíží se ní domluvíte česky. Hned při vstupu zaměstnáte hlavně svůj nos: z kuchyně se kromě indické hudby line i (ne)zvyklá intenzivní vůně exotického koření.

ČTĚTE TAKÉ:

Stejně podmanivé jako obsluha a vůně ve vzduchu je i jídlo. Výběr toho pravého může být pro ty, co s indickou kuchyní teprve koketují, malým dobrodružstvím. Spokojeni budou vegetariáni a samozřejmě ti, co rádi pálivé.

Pokud se však ve všech těch tandoori, thali a masala ztrácíte, dejte na slova mé kamarádky, která pro mě tenhle skvělý podnik kdysi objevila: „Korma je nejvíc,“ říká. Jemnou omáčku tohoto názvu můžete dostat s jehněčím, kuřecím, vepřovým či rybím masem (125–159 Kč, v závislosti na druhu masa). Stejně jako všechny ostatní „eintopfy“ vám ji přinesou na hlubokém tácku ohřívaném svíčkou. Jako přílohu zkuste vrstvené placky (35 Kč) a úplně nakonec gulab jamun (30 Kč), kuličky ze sušeného mléka ve sladké omáčce.

Autor: