schránka
VYZKOUŠET PREMIUM
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
☰
Magazín
Témata
Čekstajl
Zdraví
Móda
Jídlo
Cestování
Nomádi
Češi v cizině
Hostina na stole. Nová Kašpárkova restaurace láká na velké porce, vtip a moderní českou kuchyni
Doporučujeme
Starý test či rádoby čestné prohlášení. Záchyt neposlušných hostů v hospodách je nízký, vše se řeší domluvou
Belgický šéfkuchař chytře vzdoruje pandemii. Hosty obsluhuje na parkovišti, jídlo jim nosí do obytných vozů
Restauracím v Praze v září ubyli vlivem opatření i strachu hosté, mnoho jich zřejmě zavře natrvalo
Češi plní oblaka. O večeři v padesátimetrové výšce nad Prahou letos narostl zájem, pandemii navzdory
Reportáž
Problémy restaurací zdaleka nejsou u konce, chybějí cizinci i pravidelní strávníci z kanceláří
Restaurace v Číně nabádala zákazníky, aby se před jídlem zvážili. Teď se radši omluvila
Hospodští vyhlížejí první hosty. Praha poskytne místo pro zahrádky zdarma, žádosti vyřizuje okamžitě
Zimní gastro tipy: Brunch bez dětí, indonéská kuchyně i minimalistická jídla
Nic pro alergiky. První kočičí kavárna v Ústí se těší oblibě, místo se musí rezervovat
Impossible Whopper. Burger King začne prodávat v Evropě bezmasé burgery
Restaurace Jamieho Olivera přešly pod nucenou správu. Ohroženy jsou stovky pracovních míst
O argentinském mase lhaly i další dvě pražské restaurace, odhalila kontrola
Polské maso jako argentinské. Ministr Toman nás svými výroky poškodil, ohradila se La Casa Argentina
Burgery už jsou běžnou nabídkou českých restaurací. Začíná se i experimentovat
Školní jídelny nám berou strávníky, zlobí se hostinští. Vnímají je jako nekalou konkurenci
Když jsem doma, ženu ke sporáku nepustím, říká šéfkuchař
Rozhovor
Ústavní soud: Úplný zákaz kouření v restauracích stále platí. Jinde ale kuřákům ulevil
Kuřárny v hospodě? Rozhodnou poslanci
Vedení Alcronu chystá po ztrátě hvězdy změny. Kuchyň opustí šéfkuchař Pavel Býček
Občas se chodím najíst do McDonalda, říká michelinský šéfkuchař z Průhonic
Gordon Ramsay si v květnu otevře další steakhouse v americkém Atlantic City
Cenová revoluce v londýnské restauraci. Přijďte mimo špičku, zaplatíte méně
Na Štědrý den otevře čtvrtina restaurací v Česku. V menších městech budou spíš zavřené
V Norsku vznikne první podmořská restaurace v Evropě. Poslouží i biologům
První robotičtí kuchaři začali připravovat jídlo v amerických restauracích
Australský šéfkuchař má alergii na pseudoalergické hosty, kteří jen drží dietu
Místo zákusků vafle a hybridní croblihy. Podnikatelé sází na originální dobroty
Doporučujeme
Přijde vás víc, připlatíte si. Luxusní restaurace účtují skupinám přirážku
Letošní Grand restaurant festival nabídne barokní kuchyni typickou pro urozené
Absolutním vítězem ankety o Restauraci roku je pražský Čestr
Většina restaurací v Česku je nekuřácká nebo má oddělené prostory
Třetí pražská michelinská hvězda. Prestižní ocenění získala restaurace Field
Nepoužíváte u stolu telefon? Americké restaurace za to odměňují zmrzlinou
Každý Čech vyhodí ročně 170 kg jídla. Jak s potravinami hospodařit beze zbytku?
Doporučujeme
Restaurace se nesnaží o kvalitu. Češi totiž zaplatí za vše, říká restauratér
Rozhovor
Načíst další
Lidovky.cz
☰
Rubriky
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Obrazem
Esprit
Premium
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Nastavení zobrazení
Cookies
Nastavení cookies
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu