Úterý 3. srpna 2021, svátek má Miluše
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Diskuse k článku

Rizoto s medvědím česnekem a chřestem. I klasická pochoutka může překvapit

Rizota jsou vysloveně lahodným pokrmem, mají totiž mnoho dobrých chutí, přesto jsou z jednoduché suroviny - rýže. Mluvím o těch pravých italských risotto a raději zapomínám na podobu rizot ve školních, studentských či závodních jídelnách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Když jsem se před mnoha lety, ještě za komunizmu, dozvěděl, že Itálie je největším pěstitelem rýže v Evropě a měl možnost ochutnat pravé italská risotto, byl jsem nadšen. Ale jedl jsem také mizerná risotta v italských rychlých občerstveních, takže bych do srovnání naše závodky nemíchal. To nemění nic na faktu, že italské risotto nemá chybu (na všechny způsoby). Ale výborná "rizota" jsou také z bulguru, protože jako diabetik jsem konzumaci rýže omezil. Také moc doporučuji.

0/0
29.4.2017 12:27

Mnoho Rusů v sobě skrývá ukřivděného a žlučovitého Rusáka, říká cestovatel

Premium Na východě leží obrovská země, kterou jsme ještě před 30 lety museli povinně milovat. Fero Richard Hrabal-Kronďák ji...

Správnou technikou dýchání můžeme předejít i bolesti zad, radí fyzioterapeut

Premium Dýchání je provázané s tím, jak se člověk cítí. „Propojení dechu a emocí je neuvěřitelné,“ říká uznávaný fyzioterapeut...

Zmrzlinová mapa Česka. Přinášíme čtyřicet tipů, kde si dát blaho v kornoutu

Premium Zmrzliny jsou sladké, pikantní, plné ovoce nebo čabajkové, ze smetany či veganské, ale vždy řemeslně připravené a...