Neděle 1. srpna 2021, svátek má Oskar
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Pečení pro každého

Ty nejlepší, nejlehčí a nejrychlejší rolády se připravují z klasického piškotového těsta. Umíte je?

Roláda je zase sexy dezert | foto: Shutterstock

Premium Seriál
Jídlo podléhá módním vlnám stejně jako to, co nosíme a čím se obklopujeme. A pro pečení to neplatí o nic míň než pro jiné vaření. Některé ještě donedávna nám skoro neznámé sladkosti jsou rázem jedněmi z nejžádanějších – a jiné, jak to bývá, naopak poněkud ztrácejí dech.

Mezi takové tak trochu opomíjené dezerty, které přitom ještě docela nedávno patřily k těm vůbec nejoblíbenějším, určitě patří rolády, případně jim trochu podobné piškotové řezy. Nejvyšší čas to napravit a tenhle pro ně nepříznivý trend otočit!

Rolády totiž mají i v téhle době co nabídnout. Jsou rychle hotové a obvykle velmi jednoduché: piškotový plát je upečený za pár minut, během chvilky vychladne a může se plnit. Když navíc natrefíte na těsto, které není potřeba ještě horké složitě stáčet do utěrky, aby roláda později nepopraskala, máte zpola hotovo.

Seriál Pečení pro každého na každý den

    Přečtěte si celý článek a veškerý další obsah na Lidovky.cz s iDNES Premium

    Akční nabídka první měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.

    Již máte předplatné? Přihlaste se a čtěte dál.