Rybízová zmrzlina
Budete potřebovat rybíz, zakysanou smetanu a třtinový cukr. Nejprve rozmačkejte dostatečné množství očištěného rybízu - zhruba půl litru - a smíchejte jej s 250 g třtinového cukru. Do směsi přidejte jednu zakysanou smetanu a rozmixujte. Hotovou směs dejte do mrazáku minimálně na dvanáct hodin.
Krok za krokem: jak připravit domácí vanilkovou zmrzlinu![]() |
Borůvková zmrzlina
Budete potřebovat 150 g borůvek, 150 g třtinového cukru a 300 g smetany na šlehání a šťávu ze dvou limetek. Nejdříve vymačkejte šťávu z limetek a svařte ji s hnědým cukrem. Ve chvíli, kdy se cukrr rozpustí, přidejte borůvky a krátce povařte. Směs nechte vychladnout a přidejte do ní polotuhou šlehačku. Poté ušlehejte a vložte do mrazáku.
Malinová zmrzlina
Na malinovou zmrzlinu budeme potřebovat jen maliny, cukr a smetanu. V misce smícháme dvě smetany na šlehání s 250 g cukru a přidáme šťávu z půl kilogramu malin. Směs rozmixujeme a nalijeme do menších nádob. Necháme v mrazáku alespoň dvanáct hodin.
Jahodová dřeň
Na dřeň budete potřebovat pouze jahody (0,5 kg), zhruba 100 g cukru (moučky), šlehačka a vanilkový cukr. Jahody očistětě a omyjte. Vložte do mísy a rozmačkejte, postupně během mačkání přidávejte cukr. jahodovou směsí naplňte kelínky a vložte do mrazáku.
Ostružinová zmrzlina
Na ostružinovou zmzlinu musíte mít 500 g ostružin, 300 g moučkového cukru, 2 smetany ke šlehání a 5 žloutků. Začněte s tím, že utřete žloutky s cukrem a přidejte ušlehanou smetanu. Do směsi zamíchejte většinu rozmačkaných ostružin.