13. února 2019 5:32 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Vyzkoušejte rýži a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem

Rýže a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Rýže a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem | foto: Kampa Park

Máte chuť experimentovat a připravit si doma jídlo jako z luxusní restaurace? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře restaurace Kampa park a jednoho z exporotců soutěže MasterChef Marka Raditsche.

Rýže a la Malta s mandlemi, malinovou omáčkou a sorbetem

  • ½ másla
  • 200g rýže na risotto
  • 350 ml vody
  • 1 l mléka
  • 500 ml smetany
  • 100 g cukru
  • sůl 
  • 400 g mandlí
  • 1 lžíce kardamonu (prášek)
  • 2 vanilky
  • 1 dcl amareta
  • 500 g mražených malin
  • solamyl

Rýži krátce orestujeme na másle, přidáme cukr, sůl, koření a zalijeme vodou a částí mléka. Za průběžného míchání vaříme doměkka. Dle potřeby zalijeme mlékem.

Necháme vychladit. Do uvařené rýže přidáme mandle, amareto a vyšlehanou šlehačku. Maliny dáme do rendlíku, přidáme cukr, krátce povaříme, rozmixujeme a dáme vychladit.

ČTK

Advantage Consulting, s.r.o.
HLAVNÍ INŽENÝR KVALITY

Advantage Consulting, s.r.o.
Ústecký kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč

Najdete na Lidovky.cz