Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

S inspektory v pražských hospodách: šest ze sedmi piv bylo pod míru

Sonda je to sice malá, přesto jasně naznačuje stav současného českého pohostinství: tedy to, že když si v Praze zajdete večer po práci na jedno velké, s velkou pravděpodobností vám přinesou "podmírák". A objednat si něco malého k snědku? Bude to spíše náhoda, když bude hmotnost souhlasit s údaji na jídelním lístku. Redaktorka serveru Lidovky.cz se vypravila na kontroly pražských hospod s inspektory České obchodní inspekce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M. Komárek

22. 8. 2013 22:07
Kvalita piva i jeho prodeje

se oproti socíku neskonale zlepšila. Sortiment bohatý, pivo je podstatně lépe skladováno i čepováno. Tankové pivo je skutečná lahůdka. Existují skvělé pivní bary, kde ochutnávat kvalitní piva od malých pivovarů hezky po třetinkách je opravdový zážitek. Stejně se ale najdou pitomci, kteří budou tvrdit, že ten smradlavý, průjmový Kozel, který byl v půlce Prahy, skladovaný v hliníku, čepovaný v nečistých trubkách, centimetr pod míru nas*aným výčepákem, byl lahůdka.

0 0
možnosti
MC

23. 8. 2013 6:45
Re: Kvalita piva i jeho prodeje

Souhlas. U nás na dědině (1600 obyv.) nedávno otevřeli další hospodu a aktuálně je v ní k dispozici na čepu 5 různých piv, další druh se objeví příští týden. Majitel hodlá příští rok začít vařit i vlastní. Podmírák jsem tam ještě nepotkal. Možná je to tím, že k nám nejezdí žádní turisté, které by si místní zvykli ojíždět. Má je všechny dobře vychlazené a cena začíná na 21,- Kč za půllitr desítky z Poličky, jde přes 22,- za půlitr 11° z  Poličky, 24,- za půllitr svijanského Mázu 11° a končí  něco lehce nad 30,- Kč za skvělý, pšeničný Weizen. Kontrolu už tam nějaký propuštěný zaměstnanec stihnul poslat. Vše bylo OK.

0 0
možnosti
IS

22. 8. 2013 17:33
výrobní cena 1/2 litru Prazdroje

Kolik myslíte,že vydělávají hospody na pivu? Výrobní cena 1/2 litru Prazdroje je 4,20.

Když vám ještě dají pod míru, tak to už není podnikání, ale zlodějna.

0 0
možnosti
PR

22. 8. 2013 17:52
Re: výrobní cena 1/2 litru Prazdroje

To je sice výrobní cena, ale za kolik onen 1/2 litr prodávají do hospod? To je ta důležitá informace a ne to, za kolik se to vyrobí.

0 0
možnosti
TK

22. 8. 2013 16:52
dříve a dnes..

Za "komunistů" někde mělo špatnou míru a někde dobrou. Nyní prakticky všude má špatnou. Výpeční to bere jako naprostý standard.

Taky dřív mělo pěnu, která vydržela. Nyní vesměs zmizí za 1 minutu či méně.

0 0
možnosti
JV

22. 8. 2013 19:46
Re: dříve a dnes..

Naprosto souhlasím. Už 24 let jezdím po republice a zatím jsem NIKDE nedostal správnou míru. Zloději jsou už všude, takže tvrdit že nemáme chodit do hospod co okrádají je nesmysl, protože pak bychom zůstali doma.

0 0
možnosti
TP

22. 8. 2013 14:28
Co to delat levne a logicky !!! Do hospod, kde...

... daji pod miru, proste nechodim.  Nechodim ani tam, kde se nenajim, at uz mi davaji kolik chteji gramu masa.  Chosim tam, kde je cisto, najim se, je tam prijemne.  .... Co mi ovsem neni prijemne: stat se tu predvadi, jak nas chrani, a z kapsy nam taha penize za neco, co nechceme !!!!!!

0 0
možnosti
BB

22. 8. 2013 16:24
Re: Co to delat levne a logicky !!! Do hospod, kde...

Když bydlím v díře kde je šest hospod a pod míru čepují všude? Ozval jsem se a byl jsem potrestán dlouhým čekáním, řešení - lahváče domů a nikam nechodit!? Víc kontrol a smrtelné pokuty je třeba i v malých dírách, tady totiž není výběr a hospodští to vědí.

0 0
možnosti
DS

D. Stirský

22. 8. 2013 12:47
Nu, samozřejmě, že na komunisty to svést

lze. Protože soukromé restaurace ani hospody neexistovaly, vše bylo RAJ, tak za 40 let se vytratila úcta k zákazníkům. Výčepní v hospodě měl nízký plat a tak si přivydělával šizením. Vědělo se o tom, mlčky se to tolerovalo, nu a dnes musí nejprve vymřít tato generace a po ní ještě tak jedna, dvě, a pak se to snad srovná.

0 0
možnosti
PR

22. 8. 2013 17:56
Re: Nu, samozřejmě, že na komunisty to svést

Pitomost ... zákazníky většinou okrádají zaměstnanci a na věku nezáleží. Co znám výčepáky co jsou zároveň majitelé, tak ty by si to nikdy nedovolili, pro ně je to totiž prestiž!

0 0
možnosti
VG

22. 8. 2013 12:31
Jsem zvědav

kdo to svede na komunisty.

0 0
možnosti
JP

22. 8. 2013 12:54
Re: Jsem zvědav

Nikdo, všichni pamětníci přece víme, že za komunistů mělo pivo vždy a všude správnoumíru, že?

0 0
možnosti