Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Salát z uzeného lososa, podmáslí a fermentovaných ředkviček

Jídlo

  5:30
Lehké saláty patří k létu stejně jako osvěžující limonády, zmrzliny nebo exotické pochutiny. Jsou chutné, zdravé a slouží jako zdroj vitamínů. Vyzkoušejte recept na salát od šéfkuchaře Daniela Holana z restaurace Corso.

Salát z uzeného lososa, podmáslí a fermentovaných ředkviček foto: Corso

Salát z uzeného lososa, podmáslí a fermentovaných ředkviček

Na 1 porci budete potřebovat:

Salát

  • 80 g plátků uzeného lososa
  • 4 celé fermentované ředkvičky
  • ½ ledového salátu rozebraného na listy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ⅙ okurky hadovky na tenké nudličky

Dresing

  • 5 lžic podmáslí
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička křenu
  • 3 lžíce olivového oleje

Dresing
Všechny ingredience dejte do zavařovací sklenice s víkem a pořádně protřepejte. Dochuťte solí a pepřem.

Salát
Rozkrojte ledový salát na polovinu a rozeberte na listy, abyste je mohli použít jako misky nebo tacos. Nakrájejte okurku na tenké plátky, ty pak rozkrájejte na tenké nudličky ala julienne. Poté okurky vložte do velice studené vody. Okurka se tam zpevní a bude křupavá. Připravte si “mističky” z ledového salátu. Proložte lososem, ředkvičkami a navrch dejte okurku, osolte a opepřete. Kdo má rád kopr, rozhodně dejte snítko kopru. K rybám se velice hodí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!