Čokoládový popcorn
- 150 g kukuřice na popcorn
- 60 g hořké čokolády
- 50 g arašídového másla
- 30 g kokosového oleje
Postup: Kokosový olej dejte do hrnce a nechte rozpustit při střední hodnotě ohřevu. Na rozpálené dno hrnce nasypte kukuřici a hrnec hned přiklopte pokličkou. Pod pokličkou nechte všechna zrna vypukat. To, že je vypukaná všechna kukuřice, poznáte tak, že mezi puknutími napočítáte alespoň do deseti.
Do ještě teplého popcornu přimíchejte arašídové máslo s nalámanou čokoládou, přivřete pokličkou a celým hrncem zatřeste, aby se čokoláda teplem rozpustila a obalila všechen popcorn.
TIP - Popcorn můžete připravit i naslano. Místo čokolády a arašídového másla k němu přimíchejte oblíbené koření – naší nejoblíbenější kombinací je tymián, sůl a uzená paprika.