Pondělí 15. srpna 2022, svátek má Hana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Jídlo

Známí šéfkuchaři radí, jak vyzrát při vaření na inflaci. Detailní tipy na úspory v kuchyni i při nákupu potravin

Vyhlášený šéfkuchař Jan Punčochář | foto:  Jan Zátorský, MAFRA

Premium Doporučujeme
S tím, jak vaří ve své práci, se vaření doma samozřejmě srovnávat nedá. I oni však přijdou domů a přemýšlejí, jak potravinami neplýtvat, jak šetřit vodou a třeba využít zbytkové teplo. Server Lidovky.cz přináší záplavu praktických rad a tipů známých českých šéfkuchařů, jak zkrotit inflaci „za plotnou“ i mezi regály supermarketů.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet první měsíc za 1 Kč

„Důležité je přemýšlet, jaký spotřebič na přípravu jídla použijete. Pokud mám plynový sporák, používám ho na vaření vody na čaj, rychlovarnou konvici nezapínám,“ říká šéfkuchař Jan Kotrba. To je jen jeden z mnoha tipů, jak v kuchyni úspěšně bojovat se stále rostoucími cenami potravin a energií.

Oslovili jsme 5 předních šéfkuchařů z vyhlášených českých restaurací s jednoduchým zadáním: pošlete nám své rady, jak ušetřit peníze v kuchyni.

Co radí Jan Punčochář, majitel a šéfkuchař restaurací U Matěje a Stůl Jana Punčocháře:

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se

Neklidné nohy či noční děs. Poruchy spánku předcházejí nemocem, říká neurolog

Premium Říká se, že dobrý spánek je sladší než med. Což naznačuje jeho hlavní funkci: nechat tělo odpočinout. A působí i coby...

Oktagon bez Rusů, zájem o ostrovy i kdo s kým o titul. Co chystá Novotný

Premium Letní turnaj na pražské Štvanici zaujal i uznávané zámořské experty, kteří se jinak výhradně věnují nejlepší soutěži...

Dnes se bavím líp i bez drog a alkoholu, říká terapeut a bývalý narkoman

Premium Jeho příběh je drsný, ale má happy end. Čtrnáctileté balancování na hraně s pervitinem, závislost, lži, prostitutky,...

Mohlo by vás zajímat